Två saker avprickade på listan

Då har vi varit till skolan och pratat med dom. Det va som dom sa innan inga problem om han är borta så många veckor och eventuellt som Hasan hört sa även managern att dom kanske kommer flytta fram lovet nån vecka. Gör dom det missar han mindre men som sagt, inga problem.

Hon (managern) sa att det går jätte bra för Alex. Han lär snabbt och är uppmärksam och villig att lära. Engelskan går tydligen mycket bra enligt henne vilket är skoj att höra. Över lag funkar det mycket bra för honom. Han är alltid pigg och glad och i gruppen funkar det oxå fint.

Hon frågade om han själv sagt något om hur han tycker det är och vad han tycker om skolan. Han har inte i klartext sagt att han tycker det är bra men jag ser ju på honom. Han berättar ju glatt även om jag får gå omvägar för att få höra om dan vad dom gjort. Han är glad när han åker på morgonen och ser fram emot skolan. Han är glad om än trött när han kommer hem vilket får mig att minnas vad han sa igår när han hoppade ur bussen.  ”Mamma, jag somnade lite på bussen” Så visst trivs han. Kan rentav säga att han älskar det.

Vi skulle få med lite böcker och uppgifter hem som han kan göra. Inga avancerade grejor utan mer övningar i vardagen. Som när vi läser en bok kan jag fråga om han vet vad det heter på engelska. Minnesövningar som t ex be honom hämta 2 röda saker, 3 blå och 1 gul. När vi är och handlar, fråga om han vet va olika saker heter på engelska. Öva på att skriva siffror och bokstäver. Öva finmotoriken   t ex färglägga små saker och försöka att inte måla utanför, lägga pärlbricka, trä halsband…

Så det ska vi nog greja. Kommer ihåg förra vintern när han under två dagar under några timmar varje dag enbart skulle prata engelska. Så det gjorde vi. Har nåt inlägg om det tror jag.

Efter skolbesöket åkte vi till ”vår” glasögon/klock/nintendo/underkläder…affär. Där köpte vi 2 nintendo ds spel till Alex. Ville köpa 3. Ett som han ska få när vi flyger sen dom andra två i kalendern eller i julklapp men det va så utplockat på spel så det blev bara 2. Kommer inte in nya förrän nästa år. Nu vill dom bara sälja slut.  Får se om jag hittar nåt i Sverige kanske men dom är ju så dyra där jämfört med här. Här får vi 3 spel för samma summa som 1 i sverige och det är inga kopior här så det är inte därför dom är så billiga.

Så nu är jag hemma igen. Skulle behöva röja lite här men känner att energin försvann nånstans på vägen. Tar en kaffe och läser lite bloggar så kanske den dyker upp igen.

Oj, nu blev det ett sånt där långt inlägg som ingen orkar läsa…

This entry was posted in Alex skola. Bookmark the permalink.

Kommentera