Blommor och bin

När Alex sitter på toa vill han gärna ha sällskap. I stället för att läsa tidningen skaffar vi klarhet i en 5 årings ibland djupa funderingar. Imorse kom en fundering som kommer upp då och då i olika form.

– Jag låg ju i din mage så näl jag kom ut blev du ju min mamma

Ja precis

Mmm men hul blev pappa min pappa då?

Mamma och pappa va tillsammans innan vi fick dig

Så du kände pappa innan?

Ja det gjorde jag och vi tyckte jätte mycket om varandra  och sen fick vi dig.

Ok men hul kom jag in i din mage då?

Har inte du bajsat färdigt nu?

Mamma och pappa tyckte ju bamse mycket om varandra och ja, så blev det en Alex i min mage sen

Vilken tul

– *asg* Ja det va en väldans tur för du är ju det bästa vi har.

Han va nöjd med svaren. Tycker det är jätte svårt att förklara för honom på hans nivå men när han inte frågar vidare så vet jag att han är nöjd med svaren han fått annars skulle han fortsatt fråga. Det är säkert  inte sista gången detta ämne kommer upp så jag får nog va beredd på fler såna här diskussioner och en dag är han gammal nog att förstå hur det hela går till med blommor och bin och bebisverkstad.
This entry was posted in Sagt av Alex. Bookmark the permalink.

Kommentera