Om utvärderinge/rapporten

Har fått en del frågor ang utvärderingen (rapporten) vi får från skolan varje dag. Det är alltså inget betyg och på Alex rapporter säger det ju inget om att han fått ”bäst” på nåt utan bara att det går bra för honom. Att han trivs, är lugn, lyssnar, lyder, leker i grupp, tar kontakt…

Jag vet inte om vi kommer få en sån här varje dag men iaf minst under 1 månads tid då dom sa när vi skrivit in honom att dom under 1 mån kommer observera barnen extra noga för att se hur dom funkar i gruppen, om en del kanske behöver extra hjälp mm mm

Detta tycker jag är jätte bra och som vi (jag och Jo) påpekade för dom att Alex och Senay är väldigt tajta och inte gärna släpper in andra i deras lekar så det skulle dom va vaksamma på och blir det så kanske dom särar på dom.

So far har det inte varit så. Alex leker med dom andra barnen och tar kontakt medans Senay fäster sig vid Alex så när han leker med dom andra barnen sitter hon själv. Detta tror jag kommer ändras. Senay är blyg i början och har alltid varit men hon kommer släppa loss. För en del tar det lite längre tid bara.

Så vi får se om rapporterna fortstter komma efter en månad eller om vi bara får lite då och då. Dom sa även att vi kommer få direkt rapporter via mail under dagarna för att se vad dom har för sig. Inte riktigt som hans dagis där dom hade webkameror och där vi föräldrar kunde köpa en programcd för att sen kunna följa dom hela dan via weben. Kan säga att dom första dagarna satt jag klistrad vid datorn och följde Alex men sen såg jag hur bra han trivdes och kunde låta han få leva sitt liv utan mammas vakande öga Hörde dock häromdan att dom stoppat det, att dom inte fick ha kamerorna längre.

Idag kommer han komma hem tidigare. I fredags sa dom att han skulle komma 16.45 mån, tor och fre och 15.50 tis ons. Imorse fick jag veta att mån och ons kommer han 16.50 och tis, tor, fre 15.50. Låter bra, blir så himla långa dagar annars och bussen tar ju ca 45 min men han är inte den siste av utan det är 3-4 barn kvar på bussen när han lämnas. Aja, jag är ju hemma så vi får väl se om tiderna ändras. Efter denna veckan vet vi.

Nu ska jag sticka iväg till en bokhandel och köpa papper för att ”slå in” hans engelska böcker sen iväg till stranden.

This entry was posted in Alex skola. Bookmark the permalink.

Kommentera