Nu har jag gosat

Åh vad jag har gosat med Alex när han kom hem. Han va ganska trött så han ville inte gå ut och leka direkt utan va nöjd med att sitta i soffan med mig och mysa vilket jag inte tackade nej till.

Han berättade om dagen där nog det bästa av allt va att dom fått g lass till efterrätt på lunchen. Dom får efterrrätt varje dag men inte alltid lika mumsigt som glass. Sen frågade jag om engelskan som jag är så nyfiken på hur han grejar.

– Pratar du någon engelska i engelska klassrummet?

Nä tulkiska

Fröknarna då?

Dom platal bala engelska

Förstår du vad dom säger då?

Japp

Det va samma i lördags när vi va ute och käkade. Då pratade Hasan lite engelska med honom på skoj sen hakade jag på. Alex svarade Hasan på turkiska och mig på svenska. Han förstod ju allt vi sa sen att han svarade på respektive språk han pratar med oss är ju ganska naturligt. Det finns där inne och den dan han börjar prata engelska vilket kommer komma i skolan nu så kommer det komma med rasande fart.

Han suckade när han tyckte jag va för nyfiken och frågade för mycket Som förälder ska man ju engagera sig men jag har tydligen inte lärt mig vart gränsen går (än)

Fick även idag en rapport som visade exakt samma som i fredags. Han har haft jätte roligt och är nöjd med dagen. Efter vår mysstund hade han samlat tillräckligt med energi för att gå ut och leka en stund. Nu är han inne igen, nybadad och gödd så 5 min tv till sen blir det natti natti.

This entry was posted in Alex skola, Sagt av Alex. Bookmark the permalink.

Kommentera