Stolt stolt stolt

Det va en liten kille här hemma imorse. Hade tänkt ta vanliga kläder på honom idag vilket är helt ok då vi detta året har det lite fritt vad gäller kläderna och uniformen på månd men han skulle ha uniformen idag.

 

När vi gick ner till bilen går han in en sväng på kontoret som ligger i bottenvåningen. Han talar högtidligt om för grabbarna att idag ska han börja skolan på riktigt.

I bilen på väg dit…

Mamma, jag tol alla kommel sakna mig idag

– Ja det kommer vi göra, jätte mycket

– Ja men jag loval belätta allt näl jag kommel hem med bussen

Va bra för vi kommer vara så nyfikna

Framme på skolan ska han direkt ha ryggsäcken på sig och stolt spatserade han in

Stolt som en tupp men mammas hand ville han inte gärna släppa, inte ens för ett foto som jag fick ta snabbt som ögat. I bakgrunden ser ni hur bussarna ser ut. Jösses vad bussar skolan har, det vällde in. Säkert 20 stycken. Å det vällde ut barn från bussarna så mammas hand va nog trygg bland allt ståhej.

 

När vi kommer in i klassrummet hade bara 4 barn till kommit. Alex satte sig ner och började måla. Jag pratade lite med Miss Simone. Gick sen fram till Alex och önskade honom en bra dag. Fick en kram och en puss och orden

– Jag belättal allt sen

Inga problen alls att lämna honom men han har aldrig varit svår att lämna. Va samma på dagis, sälla problem. Bara när Senay grät så grät han för att lksom sympatisera med henne. Alex är så trygg i sig själv så det här grejar han fint.

Då jag lämnat själv åkte jag sen hem och hämtade lilla mamma. Vi åkte sen ner på stranden där jag låg under ett parasol och läste, badade inte ens. Mamma både badade och svettades i solen. Efter drygt 3,5 timme där gick vi och käkade lunch.

Nu sitter vi mest och väntar på Alex. Ska bli spännande att se när han kommer hem. Dom lämnar skolan runt 16 tiden och då han väl är den som bor längst bort kan det ta sin lilla tid.

This entry was posted in Alex skola, Sagt av Alex. Bookmark the permalink.

Kommentera