*knack knack* Nu kan dom komma

God morgon!

Idag börjar Sekerbayram, 3 dagars ”sockerfest” efter fastans slut. Detta innebär att man åker runt till nära och kära och äter äter äter.

Barnen går och knackar dörr och får godis. Vi har laddat och är redo.

 

Ska bara hälla upp det i en skål så det ser lite trevligare ut.

I år tror jag det kommer en hel del barn. Då Alex börjat leka ute lär väl alla hans kompisar komma.

Det har varit väldigt olika med besök från barnen här. Första året vi bodde här 2005 hade vi laddat med godis och inte en unge kom. Till året efter tänkte jag att vi köper inget men för säkerhetsskull gjorde vi det och det kom några stycken. Nåt år laddade vi men då ösregnade det i dagarna 3 så då kom inte mer än kanske 2 som trotsade regnet. Så vi får väl se, godiset lär gå åt i vilket fall som helst, vi har ju grabbarna ett par trappor ner som inte säger nej.

Vad gäller flänga runt till familjemedlemmar är det inget vi gör då Hasans släkt inte bor här och dom som bor här (kusiner,bröder) bor ett par trappor ner. Hasan åker ibland själv iväg till bekanta som inte jag känner direkt så jag slipper följa med.

Å inatt kommer mamma

This entry was posted in Allt & Inget. Bookmark the permalink.

Kommentera