Mer skolinfo

Vet att min familj i Sverige är nyfikna på Alex skola och då vi fått så mycket info glöms en del bort men så dyker det upp i huvudet på mig efter hand så då får jag lägga in det här när det trillar in.

Under informationsmötet i tisdags fick vi veta att dom kommer ha engelska varannan vecka på förmiddagarna och varannan på eftermiddagarna. Detta för att vissa barn är mer allerta på fm och andra mer på em. Något jag tycker låter kanon bra.

Sen va dom noga med att påpeka att denna 6 års grupp är mer Primary school (grundskola) än Preschool  (förskola). Det kommer fortfarande va mycket lek men inte ”ren” lekskola utan med ”riktig” skola.

Så jag är glad att vi inte väntade ett år till med att sätta Alex i skolan vilket vi hade valet att göra om vi ville men då tror jag inte han hade hängt med lika bra och han är absolut redo att börja nu.

This entry was posted in Alex skola. Bookmark the permalink.

Kommentera