Det var det-Känner mig helt trygg-Rätt val

Då va vi hemma efter ännu ett besök på skolan. Idag va vi föräldrar inte med alls och det gick toppen. Fösta timmen va Alex klass i engelskarummet och andra timmen i det andra. Visste inte vad dom gjort men kladdig va han och sen ser jag att dom målat med fingerfärg, vanlig färg, vattenfärg som en av fröknarna måla in en blå stjärna på hans arm med. Dom hade sjungt och dansat berättade Alex sen

Vi föräldrar gjorde inte mycket första timmen mer än bara va. Andra timmen blev vi visade till konferensrummet/aulan där dom hade information om än det ena än det andra. Jag och Joanne fick en egen tolk

 

Jag och Alex va bland dom första som droppade in idag så han började med att måla.

 

När jag blivit utkörd ur klassrummet gick jag ut och beundrade den vackra utsikt dom har från skolan. Den ligger verkligen idylliskt.

 

 

 

Sen tog jag och Jo oss en inspektionsrunda för att se om matsal och idrottshall va klart.

 

Matsalen va i stort sett klar

 

Små söta handfat för att tvätta små kladdiga barnfingrar efter maten

 

Den lilla idrottssalen va redo och hade massa kul saker.

 

Å klätterväggen som Alex blev så imponerad av. Det ser ut som den ena lossnat från väggen men den ska va så för svårare klättring och mer utmaning. Här inne skulle min son kunna tillbringa hela dagarna tror jag.

Sen visade dom oss en trappa ner till aulan och innan man gick i den möttes vi av det här

Hur mysigt som helst.

Aulan tog jag en bild på men den blev så mörk. Super fin iaf och man slapp dom hemska plaststolarna, här hade dom biostolar. Mjuka och sköna.

När vi va klara för idag åkte vi återigen till Tadim för lunch med Jo & Senay.

Efter lunchen begav vi oss till en fotoaffär då skolan vill ha 8!! (vi har redan lämnat 3) bilder på Alex, en på mig, en på Hasan och en på Ahmet (Alex farbror). På Ahmet behöver dom detta då han är den person som får hämta honom på skolan, följa med på morgonen när bussen hämtar och ta emot honom när den lämnar om inte jag eller Hasan kan göra det. Säkerheten kring barnen är enorm och jag blev dels förvånad över vilken enorm säkerhet det är samt mycket imponerad och glad för det känns så tryggt.

Vad dom ska ha alla bilder på Alex till vet jag inte. Ett eller två vet jag ska sättas på några blanketter med hans uppgifter sen en till busschauffören men resten har jag ingen aning om.

Fick en fråga i en kommentar innan om man har inskolning här. Så som vi fattade efter igår så va dessa två dagar en typ av inskolning sen när dom börjar den 24e så kör dom på fullt ut. Detta trodde vi då vi igår fick en mapp med en salig massa info, bl a veckomatsedeln och där va det frukost, lunch, middag från dag 1.

Idag fick vi dock vet att dom går bara 3 timmar första dan den 24e, mellan 9-12. Den första dan lämnar och hämtar föräldrarna, likså den 25e, då går dom mellan 10-12, föräldrar hämtar och lämnar. Sen är det helg och på måndagen börjar dom 8.45 och då lämnar föräldrarna sen blir dom hemkörda efter skolan (ca 16 tiden) med bussen. Sen den 29e på tisdagen både hämtar och lämnar bussen. Så det är en liten form av inskolning både vad gäller skola och pick up servicen. Dom två första dagarna är även föräldrarna kvar på skolan. Dels får vi köpa unifomer då. Inte själva skoluniformen för den har dom inte detta året utan träningsoverall med skolans logga, ryggsäck med logga och skor. Blir till att köpa några träningsoveraller då det alltid kommer va minst en i tvättmaskinen hela tiden och vintertid här är det inte lätt att få kläderna torra snabbt.

Mappen med all info vi fick igår har jag skummat igenom och förstår väl 1/4 del. Jag och Joanne ska få en översättning till engelska på alla papper (7-8 st)  men det skulle ta några dar för dom hade inga färdiga så jag får sätta mig med Hasan så vi får gå igenom det. Jag är ju så nyfiken och vill veta vad det står samt att det va några blanketter till att fylla i ang vaccinationer som skolan kommer följa upp och se så dom får fortsättningsvis oxå. Här följer dom samma vaccinationsprogram som i Sverige med undantag av en del vaccinationer som t ex hepatit b och nån mer som dom har extra här. Sen va det frågeformulär om barnet, vad hans favorit mat är, vad han absolut inte gillar, vad han gillar att leka med, inte gillar, om han har nån allergi…

Dom va noga med att påpeka under infomötet att alla barn är olika, ingen är den andra lika därför kommer dom arbeta mycket med att se till alla barns olika behov samt ha tät kontakt med föräldrarna och även rådgivning/möte med föräldrarna ofta för att vi ska få veta hur det går för vårt barn och vad vi ka göra för att hjälpa/stötta honom mer. Förra året hade dom en kvinna som skötte rådgivningen, i år har dom 3 så dom satsar mycket på detta i år med att kunna ha en tät kontakt.

Känns så bra alltihop och jag känner mig helt trygg med valet av skola. Alex kommer få en riktigt bra utbildning och jag tror även han kommer stortrivas.

This entry was posted in Alex skola. Bookmark the permalink.

Kommentera