Känns bra

Då va vi hemma efter familjedan i skolan och det gick hur bra som helst. Urmysigt och Alex är mycket nöjd. Dom kommer va 19 barn i Alex klass, 12 pojkar och 7 flickor. I den andra 6 års gruppen är dom 18 st, 12 pojkar och 6 flickor. Mycket pojkar!

 

Skulle ta en bild innan vi gick hemifrån och så drattar han på ändan precis när jag trycker av.

 

Här är han på fötter igen och poserar fint

 

Vet inte om det syns så bra men English class står det ovanför dörren. Det är här dom kommer tillbringa halva dagarna.

 

Visst ser det mysigt ut.

 

Mycket pysseloch leksaker fanns det. Flatscreen tv och dator i alla klassrum, toalett… Fröknarna, Miss Pelin och Miss Simone pratade redan idag nästan bara engelska med barnen som fick rumstera om bäst dom ville med allt som fanns. Miss Simone är halvturkiska, född i Tyskland och har bott i England så hennes engelska va perfekt. likaså den andres så vi behöver inte va oroliga att barnen ska lära sig turkengelska eller min engelska med svenskgöteborgsbrytning.

 

Alex började med att måla lite

 

När Senay kommit tittade dom i en bok

 

Sen fick alla barnen söta namnbrickor

 

 

Sen blev det lite lek med play doh lera.

Hasan va utanför och fyllde i lite blanketter. Då Alex hade trevligt tänkte jag att jag smiter ut och ser hur det går. Han bara svarade ok när jag sa att jag skulle gå ut till pappa.

 

Det finns en egen ingång till förskolegrupperna och detta välkomnar oss.

 

Å denna

I engelska klassrummet va vi 1 timme. Det blev sång (huvud,axlar,knä och tå) på engelska. Då stod vi alla i en ring och sjöng. Alex kan den på svenska men hängde med bra även på engelska. Sen skulle vi alla säga ”My name is…” och presentera oss. Barnen va blyga men alla sa det, Alex med ett fniss. Sen skulle vi säga ”Good morning” en och en. Allt detta till den som stod till vänster om oss och vi höll varandra i handen, mammor som barn. Alex stod inte ens med mig, han stod mellan två andra mammor mitt emot mig.

På tal om mammor. Det va mest mammor som kom men även en del pappor men av nån anledning hamnade papporna utanför klassrummen och tjätade medans mammorna va med barnen.

Sen bytte vi och gick in i det andra klassrummet där dom kommer ha två andra fröknar vars namn jag helt glömt.

 

Även där va det som att komma in i en Toy´s R Us butik. Leksaker och pyssel högt och lågt och barnen fick röja bäst dom ville.

 

Genom en sånhär dörr kommer man från alla klassrum rakt ut till den inhägnade gården

 

Alex provar på lite allt möjligt

 

Små leksakskök finns i klassrummen

Alex lekte inte direkt med dom andra barnen utan va lite avvaktande men han närmade sig några stycken och kollade på dom. Småpratade lite för att sen gå vidare till nästa.

 

Sen blev vi mammor utkörda och barnen stannade själva med fröknarna. Dom sjäng, dansade och hoppade. Alex och Senay till höger om ena fröken.

Sen fick dom leka fritt en stund och jag ta bild från den glasade dörren.

Drygt två timmar va vi där och det blir samma imorgon.

Efter detta åkte vi till Tadim där vi käkade lunch med Joanne och Senay

 

Kycklingsoppa blev Alex val

Hasan berättade även att han stött på en av ägarinnorna till Alex förra dagis (Ekimyuva) vars dotter är ett år äldre än Alex och ska börja 1a klass på samma skola. Lite kul att dom valt den skolan, det tar vi som ett gott tecken då hon vet hur man driver ett mycket fint dagis och vilka krav hon kan tänkas ha på en skola.

Det va det, en lyckad dag!

This entry was posted in Alex skola. Bookmark the permalink.

Kommentera