Blåslampa i röven – Snabbleverans

Som många vet har man här i Turkiet inte bråttom, allt tar sin lilla tid så när vi förnågra dagar sen (tis) va hos snickaren och beställde sängen till Alex trodde jag det skulle ta sin lilla tid. Vi hade ju tänkt köpa en madrass på Kipa men när vi kom dit va dom slut. Aja, sängen lär ju inte bli klar på minst 1 månad. Skämtade med mamma när vi pratade om att när den är klar ber vi dom göra den dubbel för han ska flytta ihop med nån

Döm om min förvåning när Hasan ringde vid 12 tiden och sa att sängen är klar och dom kommer kl 15 och monterar ihop den Snabbt in och städa i Alex rum som faktiskt hållt sig bra sen sist jag röjde men en dammsugning, svabbning och lite dammtorkning fick det bli.

Kände ändå ingen stress för kl 15 kommer med all sannolikhet bli kl 17,18,19..

Så döm om min förvåning igen när dom dök upp på pricken kl 15. Det kallar jag snabbleverans.

Sådär fick vi blåslampan efter oss efter en madrass. Jag och Hasan stack iväg direkt sängen va ihopsatt och köpte en madrass (den han hade nu till sin gamla säng håller inte måtten, 85×170 bara) som Ilhan hämtar med jeepen när han är klar med sitt.

Så nu är sängen på plats, bara madrassen som ska dit men bjuder på en förhandstitt.

Jag ville ju ha förvaring under så jag bad honom göra 1 stor låda för leksaker mm. Frågade samtidigt om det va möjligt att göra det så man kan lägga en extra madrass i där dom gånger det behövs en extra sängplats och visst, det fixade han. Fast han va noga med att påpeka för mig att innan jag la i madrassen för en extra säng skulle jag ta ut leksakerna *fniss*.

Såhär ser lådan/extra sängen ut

Vi är mycket nöjda med resultatet. Jag har synat sängen för jag va noga med att tala om att jag vill absolut inte ha några synliga skruvar eller annat som sticker ut och absolut inga handtag på lådan utan den ska kunnas dra ut underifrån. Jag är väldigt mycket för stilrena saker utan massa lull-lull. Nu valde vi ljust trä som vi sen om vi vill kan måla.

Å gissa vad vi betalade? 100 lira (500:-).  Inte ens modellen i Ikeakatalogen som inte hade låda/extrasäng va så billig (268 lira) för sängstommen.

Så nu vet jag var vi ska beställa grejor hädanefter. Har redan börjat kika på lite mer grejor till Alex rum.

This entry was posted in Allt & Inget, Turkiet är Turkiet. Bookmark the permalink.

Kommentera