Ingen återvändo

Då va det klart med allt inför Alex skolgång. Ingen återvändo utan nu är det bara att köra på.

Vi hade sån himla tur när vi kom till skolan. Tar det från början…

Hade vi anmält Alex i februari i år hade vi fått 15% rabatt på årsavgiften om man betalar hela beloppet. Vid månadsbetalning får man inget. Hade vi sagt till i maj hade vi fått 7,5% rabatt. Iom att vi va så sena nu fick vi 2,5% vilket är bättre än ingenting men så när vi kommer till skolan idag och ska betala till ansvarig för kassan visar det sig att Hasan känner denna man och det slutar med att vi fick 910 lira i rabatt, drygt 4500:- vilket vi såklart är jätte glada för. Så vi fick väl ”maj rabatten”.

Det visade sig att Jo & Senay va där samtidigt och gjorde testet på Senay. När dom gjort det först (för nån dag sen) va Senay själv i rummet (Jo & Ahmet pratade med en annan) med hon som gjorde testet och ville inte öppna munnen vilket jag kan förstå. Så dom gjorde det idag och dom kommer båda hamna i 6 års gruppen. Joanne bad att dom skulle komma i samma klass då Senay är ganska blyg och känner sig trygg med Alex. Jätte kul tyckte jag men jag sa även till han som vi pratade med jag och Joanne att Alex och Senay är väldigt tajta och nackdelen är att dom när vi t ex varit i parken inte släpper in andra barn i deras lek. Dom viftar bort dom och fräser på dom. Är Alex själv leker han med vem som helst och är väldigt social. Jag vill inte att dom två ska fastna i varandra och bli för beroende av varandra vilket mannen tyckte va bra att jag talade om. Han sa att dom kommer sätta dom ihop nu och göra en utvärdering under 1 månads tid. Funkar det bra får dom gå kvar tillsammans annars särar dom på dom men dom kommer ändå ha mycket ihop.

Vi träffade ägaren som kom och presenterade sig. Vi blev bjudna på kaffe, te, juice till barnen…Alla som vi hälsat på igår kom och hälsade idag igen och småpratade. Här va det fjäsk på hög nivå Blir väl så på såna här skolor, dom vill ju ha elever och att man ska välja just deras skola. Känns iaf som vi gjort ett mycket bra val så nu är vi förväntansfulla!

 

Piff & Puff i receptionen

 

 

Hästarna, hagen ligger precis vid ingången och dom kommer ha 2-3 ridningar i veckan.

 

En klätterställning till finns, oxå den vid ingången.

This entry was posted in Alex skola. Bookmark the permalink.

Kommentera