Utegångsförbud

Jag väntade ju som jag skrev innan på att grabbar skulle droppa in på kontoret så dom kunde hålla ett öga på Alex medans jag duschade.

Hasan kom inspringande för att hämta nåt och sen rusa igen. Jag frågade om han skulle va på kontoret en stund men han skulle iväg direkt. Frågade om nån va där men det va tomt men han sa att han kunde säga till Semis mamma att hålla koll på dom medans jag duschade. Ok, det går ju fort tyckte jag.

Burak (stora ”gullungen”) skulle oxå hålla ett öga och satt på balkongen. Jag gick in och duschade. Kommer ut och ser inte barnen men Burak va på balkongen och mamman såg jag svepa förbi så jag tänkte att dom är väl inne hos dom och leker vilket dom varit några gånger.

Jag gick ut i köket och fixade med middagen. kikade ut lite då och då men inga barn i sikte, bara Burak och mamman. Aja, dom har väl kul inne tänkte jag. Fortsatte med att ta in lite tvätt och vika den. Pysslade med lite allt möjligt.

Tyckte efter en bra stund att det va konstigt att jag ändå inte hört dom, dom brukar inte leka tyst direkt. Börjar ropa efter Alex, inget svar. Då hajar Burak till och börjar ropa efter Semi sen kommer mamman och ropar.

Gissa om jag blev nervös när jag fattade att dom inte hade en susning om var barnen va och inget svar fick vi heller.

I samma veva kom Hasan med kontorskillen så dom ger sig ut på jakt efter barnen men inga barn.

10 min senare kommer dom i en av jeeparna med Ilhan (Semis pappa). Där sitter dom och kvittrar glatt med varsin glass i handen.

Men va f..n, varför sa han inget om att dom åkt iväg med honom och köpt glass? Trodde ju han kommit medan jag stod i duschen och tagit med sig barnen.

Grejen va det att dom inte åkt iväg med honom utan på helt egen hand först knatat iväg ner till lekparken som ligger här i närheten sen börjat knata ner för att gå till ”vår” lekpark nere vid stranden. På vägen där får Ilo syn på dom när han är på väg hem.

Vet inte vad han sa till dom men han hade iaf tagit med dom och köpt glass. Idiot enligt mig! Nämen hej barn, är ni ute här på stora vägen och knatar. Det får ni inte. Kom nu så åker vi och köper glass och sen hem! Vaddå vifta bort ett dåligt uppförande och typ belöna det??

Ilhan såg inte ens arg ut på barnen när han kom hem med dom. Två som va desto argare va jag och Hasan. Jag ropade upp Alex direkt och han kom utan en enda protest. Det räckte att jag tittade på honom när han kom in genom dörren så sänkte han blicken och sa…F´låt.

Han visste precis vad han gjort för fel. Han vet att han absolut inte får gå iväg sådär. Jag godtog hans förlåt men tyckte inte han skulle komma undan så lättvindigt för det va riktigt riktigt allvarligt de dom gjorde. Va fasen, dom kunde blivit påkörda eller bara trillat och slagit sig och ingen visste var dom va.

Iaf, han fick ta en dusch, äta lite mat sen pratade vi och han skäms vilket han ska göra. Han ska veta hur fel han gjort. Iom detta får han utegångsförbud för första gången, inget ut och leka på em/kvällen imorn och han sa inget om det. Kommer säkert höra en del gny imorn men nu sa han inget.

Usch va rädd jag blev när jag förstod att ingen visste var dom va. Nu kan jag ju inte lita på att hon kollar barnen medans jag tar en dusch.

This entry was posted in Inte alltid roligt. Bookmark the permalink.

Kommentera