Ingen beach idag

Ni tror mig säkert inte men vi har inte varit på stranden idag. Ska erkänna att vi tänkte gå dit men planerna ändrades. När Hasan skickat iväg jeepar och buggybilar samt fixat alla andra utflykter han har folk till körde vi till Alara Han. Det ligger mot Antalya hållet (västerut) och där Incekum slutar härifrån sett  kör man upp i bergen en bit. 4-5 mil från Alanya kanske. Ett ”Dimcay/Kadipinari” ställe med iskallt flodvatten.

Ni tror mig fortfarande inte va? Men här kommer bildbevis

 

Stället vi käkade på men innan vi åt skulle det badas

 

Är en liten bit att gå till stranden. Stötte på en ledsen solros.

 

Bergen är mäktiga

 

Bygge mitt i berget

 

Gladare solrosor och en glad Alex

Här börjar den brokiga vägen, det går upp och det går ner. Smalt och trångt, fullta av sten så här fick kameran läggas ner i väskan.

 

Floden skymtar mellan träden

 

Stranden

 

Visst är det fint

 

Djur och människor tillsammans

 

 

 

 

Iskallt vatten va det. Alex protesterade högljutt när baba bar i honom men sen ville han inte upp

 

 

 

Jag badade faktiskt oxå eller badade är väl att överdriva men doppade mig. Har ni inte badat där (eller i dimcay/kadipinari) förstår ni inte hur kallt det är. Benen domnar.

 

 

 

 

 

 

Efter badandet bar det av tillbaka

Arkeologisk utgrävning

Vet inte vad dom letade efter men när jag berättade för Alex vad det va sa han att dom letade efter dinosaurieskelett Han är väldigt intresserad av dinosaurier och har massa böcker om det.

 

Lite trädgård där vi ska äta

 

 

Alex och baba busar i väntan på maten

 

 

Jag tog fisk. Alex som är tokig i fisk och äter det mer än gärna skulle absolut ha kycklingspett idag. Hasan tog kött. Jag och Alex fick vår mat samt en stor sallad och bröd. Då skulle Alex inte ha kyckling utan fisk så han och jag delade på min mat. Hasan som väntade på sin va vrålhungrig och åt Alex kyckling. När vi ätit la vi oss ner och bara slappade. Undrade efter 20 min var Hasans mat va. Dom hade glömt bort det Vi sa att det inte gjorde nåt för alla va proppmätta ändå som tur va.

Sen bar det hemåt igen!

Har haft det helt underbart!

This entry was posted in Utflykter stora som små. Bookmark the permalink.

Kommentera