Det gäller att prioritera

*knack knack* låter det på vår dörr. Alex springer och öppnar med en handduk för att dölja sin nakenhet. Han är i den åldern nu att ingen mer än mamma och baba får se honom naken.

Samtalet utspelas på turkiska

Kom ner och lek

– Nä jag ska vila

Va?

– Jag ska vila

– Vill du inte leka?

– Nä jag ska vila

Sen då?

Nä jag ska träffa dom svenska flickorna 

Va?

Jag ska träffa dom svenska flickorna och barnen ikväll. Du får leka med Omut.

– Han får inte komma ut än

Nähä. Jag ska vila

Jag stod i köket och lyssnade och fnissade gott. Pojken som ringde på är…Ilhan, Hasans kusin som bor här, hans ena son som är här med sin mamma och bror och hälsar på. Dom bor annars i Malatya.

Hasan har berättat för mig om denna gosse som är nåt år yngre än Alex. Dom va här när vi va i Sverige och även förra året så vi har inte träffat dom förrän nu när dom kom igen efter en sväng till Istanbul. Denna gosse är enligt Hasan en rikitg skitunge. Något Alex fick bevis på igår och visade genast sitt ogillande mot denna gosse.

Alex, Omut och denna pojk vars namn jag inte är säker på. Denniz kanske men det låter mer Denniiiiii när dom ropar på honom. Dom kom iaf upp igår efter 10 min lek ute och ville ha vatten att dricka. Dom fick varsitt glas, direkt D fick sitt glas skvätter han ut det över Alex och Omut som blev något förvånade men fann sig snabbt och skvätte tillbaka. Då springer D skrikande i trappan…Mamma Mamma Alex och Omut bla bla bla…..Skvallerbytta!

Sen leker Alex och Omut, då kommer D och börjar leka med dom men han leker inte så mycket utan är mest överallt och förstör A & Os lek. Alex och Omut säger till honom att leka ordentligt, då boxar D till Alex på bröstet. Alex boxar tillbaka. Då springer D in och skvallrar igen.

Efter det går Alex och Omut iväg och leker utanför Omuts hus. Senare vid läggdax talar Alex om för mig att han vill inte leka med D. Jag sa att det behöver han inte om han inte vill. Tror nog han kommer göra det igen, barn glömmer lätt. Kanske va det därför oxå han sa att han skulle vila men han ljög inte för han gör just det nu…

Alex och Vovvelovven!

This entry was posted in Sagt av Alex. Bookmark the permalink.

Kommentera