20,6 grader, soldis, shopping, icecoffe och glass

Rubriken är en snabb summering av vår dag! Hörs senare

Trodde ni att ni skulle bli av med mig så lätt? Inte alls kära vänner.

När vi, jag och Sofie lämnat barnen på dagis gav vi oss på jakt efter ”nåt”. Inget särskilt utan bara ”kan-ju-hitta-nåt-troligen-inte” men motion är bra *tittar på mina ömma fötter*.

Började med att gå in på en bokhandel där jag köpte 10 tomma cd/dvd skivor för 40 kronor. Måste föra över bilder som jag inte gjort på evigheter. Vet aldrig om datorn kraschar. Ska även föra över musik så ”nån” kan föra över på usb´n till bilen sen.

Efter det gick vi till ett apotek där jag sist hittade Bamseplåster men det fanns inte idag så det fick bli några andra.

Efter det in i Adidas/Nike shopparna för sandaljakt igen. Inte heller nu hade dom fått in stl 26 så jag får avvakta. Dom andra jag köpte sist använde Alex 2 gånger sen gav vi dom till Elif. Han fick ont.

Gick in på ATM där jag köpte 2 par solglasögon för 5 lira styck (25 kr). Ni som känner mig vet att jag nästan sover med solglasögon, kan inte gå ut utan dom. Efter det in i nån butike där jag hittade en jeanskjol för 25 lira.

Vidare till Makromarket där Malin sagt att det finns sandaler och det fanns det men inga jag skulle sätta min sons fötter i. Fina visst men stenhårda och absolut inte fjorda för barnfötter. Så det blev inget med det.

Trötta i benen men lite tid att slå ihjäl innan det va dax att hämta barnen satte vi oss på Crystal där jag drack en Ice coffe Frappe. Ett sälle jag rekommenderar, deras Ice coffe är underbara. Sofie som inte dricker kaffe tog en milkshake som även den fick högsta betyg.

När vi hämtat barnen åkte Sofie och Elif direkt hem. Jag hade lovat Alex att vi skulle till ”glassfarbrorn”, ett glasscafé i Damlatasområdet, mitt emot muséet som äntligen öppnat. Alex älskar deras chokladglass och fick i sig 2 stycken nu (bara en kula i varje). Billigt e det oxå, en sån med en kula kostar 50 kurus (ca 2,50 kronor), så 2 glassar för för en femma kan man unna sig dagligen. Om Alex fått bestämma skulle han nog kunna äta 10.

 

Så skönt väder ute idag. Disigt men varmt, 20,6 grader just nu så frusit har vi inte gjort. Skulle gärna stanna ute längre men alltid alltid finns det ju nåt att fixa hemma. Det första jag ska ta tag i nu är ta in dom två maskiner tvätt som hängt på tork.

This entry was posted in Svenskträffar/Vänner. Bookmark the permalink.

Kommentera