Vilka bra idéer…

…barn kommer med. Iaf enligt dom själv.

Trots mega våfflan där Alex åt mest glassen och grädden blev han hungrig ganska snabbt när vi kom hem. Vi satte igång att göra pannbiff med potatismos så det fick bli en sen lunch/tidig middag idag.

Alex rullade/plattade alla pannbiffarna, blev väldigt många då han gjorde dom storlek köttbullar men platta. Vet inte hur länge jag stod och stekte mini pannbiffar men goda blev dom. Å med en liten morotsälskare i familjen hade jag i massa rivna morötter.

När vi nu ätit ville Alex spela lite wii spel, bowling, baseball, tennis mm. Inget sitta still spel. Jag lovade att spela med honom om jag bara får sitta 10 min och ta en kaffe först annars kommer nog maten upp om jag ska börja med sånt direkt.

Han sa ok (tackar för det) och ville börja spela lite själv först. Då det låg miljarder träklossar på golvet va dom tvugna att plockas upp först annars kan han inte spela. Jag ber honom hämta tygpåsen han har sina klossar i så att vi kan plocka upp dom. Han tittar på mig och jag väntade bara på att han skulle säga…sjäää-älv?? Men ibland lyssnar dom på vad man säger för han hörde nog att jag sa vi för han tog påsen och kom sen med den strålanden idén.

– Mamma, om jag hålle påsen så stoppal du i klossana

Nä du tyckte jag, vi plockar tillsammans och så fick det bli. Sen hade han några ”Ben 10” samlingskort utspridda på golvet som vi oxå skulle plocka upp först. Ännu ett strålande förslag kom där.

– Om jag hålle koten så plockal du upp dom

Nä, inte denna gången heller. Här plockar vi tillsammans och han gjorde även detta utan en enda protest.

This entry was posted in Sagt av Alex. Bookmark the permalink.

Kommentera