Lillbossen fick som han ville

Det blev en sväng till Alanyum där Alex fick leka på playland.

Här inne i bollhavet befinner han sig

Fick även köpt en riktig bilbarnstol. Har kikat runt lite överallt men inte hittat nån som jag va nöjd med. Såg så skraltiga ut. Tänkte att vi får väl köpa bara en bilkudde men nu hittade vi en som verkar bra som har stöd även för huvudet (15-36 kilo). Något dom faktiskt behöver upp till ganska hög ålder sen kan man ta av rygg/huvuddelen och bara ha kudden när han blir stor nog för det. Hittade två olika som va likvärdiga, skiljde bara 50 lira på dom (ca 250:-) och den ena va i en riktigt ful röd färg och den verkade lite hårdare oxå att sitta i. Vi lät helt enkelt Alex välja då det inte va mycket i modellen som skiljde. Han valde den fina, bekvämare och dyraste. Personalen va mycket hjälpsam. Jag hade ju en del frågor. Här är det dels svårt att hitta stort utbud på bilbarnstolar, inte heller kan man gå in på nåt konsumentverk och kolla ”bäst i test” osv. Fick svar på alla mina frågor vilket jag blev glad över då man många gånger helst inte ska ställa frågor här. Har även hört från flera att bilbarnstolar är mycket dyrare här än i Sverige och visst är dom det i en del butiker men för denna betalade vi 1000:- och det tycker inte jag va så dyrt för en stol.

Vet att mamma varit lite orolig över att vi inte hittat en stol direkt vi köpte bilen men nu kan du va lugn, nu finns den på plats. Kan även lugna alla med att innan vi hade stolen har han suttit fastspänd i bilen. Vi har inte låtit honom åka i bilen a la turka, dvs stå mellan sätena där bak eller sitta/stå själv i framsätet med näsan tryckt mot rutan, inte heller i mitt knä där fram. Nä, han har suttit fastspänd där bak.

 

Smet även in en sväng i leksaksaffären för att kolla om dom kanske fått in påfyllningsgele till hans Martian Matter. Det fanns inte bara gele men det fanns nåt refillset. Två olika färger med gele tillsammans med extra lera som man gör formarna i samt 3 olika figurer. Underdel och överdel sitter inte ihop på figurerna så man kan göra oändliga kombinationer av ailiens. Blev en gul och en blå gele vilket han inte hade sen innan. Dom sa även i butiken att det kommer komma (om några veckor) enbart gele i olika färger. Att detta blivit så otroligt populärt så fabriken jobbar för högtryck med att producera enbart gele. Låter bra men nu har han så han klarar sig ett tag,

 Just nu regnar det ute  så det får bli en mysig hemma em med lek och pyssel. Skulle behöva städa men har ingen lust så då struntar jag i det.

Ha ha, på tal om städning. Grannkärringen kom och knackade på här igår kväll. Ville prata med Hasan. Varje gång hon knackar på ser man hur hon försöker sträcka sig över mig (vilket inte är svårt för dom flesta) och kika in. Man ser in i vårt vardagsrum från dörren och varje gång hon lyckas se in spärrar hon upp ögonen och jag hör hur det låter (allah allah) i hennes huvud. Det enda hon ser är en salig röra av leksaker över hela golvet. Enlig henne måste jag nog va värsta tänkbara person och stackars Hasan som behöver leva med mig. Men jag har roligare saker att göra än att plocka leksaker och städa hela tiden, umgås med mitt barn t ex och Hasan bryr sig inte. Han gör som jag, klättrar över leksakerna.

This entry was posted in Grannar, Strandliv/Poolbad/Lek & Bus. Bookmark the permalink.

Kommentera