Tårar av längtan

Alex va så trött nu när han skulle lägga sig. Två sena kvällar och tidigt uppvaknande och dagar fulla med bus har tagit ut sin rätt.

Han orkade inte gå till badrummet för att borsta tänderna så jag fick bära honom. Orkade gjorde han nog men alltid gött med lite service.

När vi står och jag borstar hans tänder börjar han helt plötslig gråta. Förklarar att på dagis hittade dom inte hans tandkräm idag. Han snyftar och snörvlar och berättade att han fick en annan tandkräm men den va för stark. Han ville ha sin men den va borta. Tårarna rann nedför hans kinder. Han längtar efter sin tandkräm sa han.

Lätt fixat tyckte jag. Vi köper en ny. Vilken va det du hade?

-Postis Per

Åh nej tänkte jag, inte den. Den har vi ju köpt i Sverige. Nu lovade jag för mycket. Fick ju förklara att det va den vi köpte på Coop där mormor bor men att vi kan hitta nån annan kul tandkräm här.

Då kom fler tårar och snyftande…

– Molmol, jag saknal molmol

Åh jag saknal Coop hos molmol, saknal dom appalatena (apparaterna) dom hal dä som man stoppa i en peng i och fål en leksak.

Oj oj, tårarna blötte ner kinderna och rann som floder. Postis Per tandkrämen är borta, längtar efter mormor och apparaterna på Coop. Hur ska vi lösa det här nu då?

Kanske kan ”molmol” köpa en Postis Per tankräm och stoppa en tia i apparaten och få en leksak, lägga i ett kuvert och skicka ner??

När vi kom in till sängen hade han slutat gråta. När jag frågade vilken bok han ville vi skulle läsa började läppen darra igen och ögonen fylldes med tårar och han snyftade ynkligt fram.

– Jag veeeet inte

Det blev en Alfons Åberg bok och när vi väl började läsa hade tårarna slutat rinna. Han myste och när boken va slut vände han på sig och somnade direkt. Så nu sover han gott.

This entry was posted in Inte alltid roligt, Sagt av Alex. Bookmark the permalink.

Kommentera