Stolt Stolt Stolt Stolt

…Stooooolt är vad jag är över mig själv nu.

Jag har kört bil i Alanya!!

Jag har kört bil i Alanya!!

Jag har kört bil i Alanya!!

Å minsann inte bara den där lilla turen jag sa att jag skulle börja med, hemifrån och ner till lekparken. En tur som tar 5-10 min att ner.

Betydligt längre än så. Vi skulle åka ut till Demirtas eller vad det heter där dom har en hundgård för hemlösa hundar. Ahmet, Hasans bror skulle köra men sen ville han hem. Hasan frågade om jag ville köra. Ok I´ll give it a try sa jag.

Släppte av Ahmet hemma hos sig på Östra sidan, nära Kipa bor dom. Sen hoppade jag in i förarsätet och började köra. Gick så bra så, hela vägen ut till hundgården som ligger en bra bit utanför Mahmutlar och sen upp i bergen.

Tyvärr kom vi en tidpunkt dom hade stängt så vi kikade bara lite på hundarna. Alex va inte ledsen för det, han ville inte alls va där.

Hopp in i bilen och så styrde jag bilen till Alanyum. In där för lunch och lek för Alex.

Hopp in i bilen och så körde jag från Alanyum och in på 25m gatan hela vägen ner och in vid Tansas, ut på Ataturk, stannade där för att plocka upp Ilhan sen bar det av hemåt.

Kan tala om att jag körde som en gud, haha!

På väg mot hundgården satte Hasan snabbt på sig bältet, nåt jag tjatade på honom om från början. Jaha tyckte jag, nu börjar du bli lite nervös.

Nä sa han men det är poliskontroll där framme, fartkontroll.

Ingen risk dock att dom stoppade mig som då låg i 60 kanske  och snabbast i 80. Räcker dock med dom hastigheterna på Alanyas ”stora” vägar.

Bara en bil som tutade på mig och det va när jag inte körde direkt det visade gult utan väntade till grönt. Jag svarade med att sticka ut ett finger genom rutan. Moget va?!

Va lite nerös från början men sen släppte det och det gick hur bra som helst men det gäler ju att ha ögonen med sig överallt, gärna i nacken oxå för folk är inte kloka i trafiken här. Mötte 3 st på en enkelriktad gata som körde mot trafiken. Det jag klantade mig med va väl att jag är så van att köra mammas automatare och denna är manuell så varje gång jag skulle starta trycker jag bara ner bromsen och glömmer kopplingen så såklart att jag fick motorstopp men utöver det va jag direkt inne på att det va manuell jag körde och tur va väl det annars hade det blivit många stopp på vägen, vid varje trafikljus och då hade betydligt fler bilar tutat på mig.

Nu ska jag göra mig en kaffe och fira att jag kört bil i Alanya för första men inte sista gången!

This entry was posted in Allt & Inget, Utflykter stora som små. Bookmark the permalink.

Kommentera