Ledsen

Är va Alex är nu. Ser honom bara såhär ledsen , nere och deppig vid ett tillfälle. Varför? När?

För att hans älskade Vovvelovven ligger i tvättmaskinen.

 

Vovvelovven är hans allt och han släpar med denna hund överallt. I parken, dagis, stranden, när vi handlar, hemma håller han i den mest hela tiden. T om när jag ska klä på honom vilket gör mig galen ibland. Släpp Vovvelovven tycker jag när jag ska ta på honom tröja, Inte lätt att trä den igenom en ärm men släpper gör han inte, han klämmer fast den mellan benen eller tar den i munnen.

Då den är med överallt blir den ju smutsig oxå men varje gång den ska tvättas är det stora protester. Nu har vi inte tvättat honom sen innan vi åkte till Sverige, dels för att Alex vägrar släppa den, dels för att det varit så kallt här så det tar lång tid för den att torka. Många gånger jag suttit med hårfönen för att få den torr. Nu är det varmare ute så den bör torka ganska snabbt och den va i stort behov av en tvätt, luktade gammal kamelrumpa.

Vovvelovven blev Alex favorit tidigt. Han hade så många gosedjur när han va nyfödd men denna tog han till sig snabbt. Denna sladdriga hund för 29 kr på IKEA. Nu är den ännu mer sladdrig, magen är platt, finns ingen stoppning kvar, allt har hamnat i huvet och fötterna. Tror jag eller så har det försvunnit.

När jag upptäckte att Vovvelovven va en favorit bad jag mamma köpa en till så han alltid hade en när en låg i tvätten men då hade dom slutat sälja dom. Typiskt. Mamma köpte en liknande men ett vitt får i samma modell men den är inte lika bra men har fått namnet Vovvelovvens mamma.

Vovvelovven har nu legat i maskinen ca 30 min och Alex har redan sprungit och kollat in i maskinen ca 10 gånger. Han gnyr och gnäller, är så ynklig för han kan inte mysa. Han bryr sig inte om att den luktar skunk och är helt smutsigt men det gör jag. Vem vet vilka små kryp som flyttar in i den pälsen?

Vet att när den är klar kommer jag inte få hänga ut den på tork direkt utan kommer bli tvungen att vira in den i en handduk som en nybadad bebis så ska han ligga bredvid Alex i soffan.

This entry was posted in Inte alltid roligt. Bookmark the permalink.

Kommentera