Roliga minnen

Läste precis hos Sofie att hennes dotter lärt sig säga ett nytt ord uttalat på sitt lilla sätt.

Har så många kul minnen från när Alex började prata. Han första två ords mening kom en dag när vi hämtat honom på dagis. Han satt i sin vagn och helt plötsligt pekar han på några får som gick på en gräsplätt mitt i stan och skriker högt. DAGÅ DAGÅ DAGÅ!!!

Jag och Hasan tittar på varandra? Vad säger han och på vilket språk? Svenska eller turkiska? Han pekar och ropar mycket bestämt, DAGÅ!!

Vi funderar lite sen kom jag på det. Där gå säger han. han vill gå där. Så lätt när man väl kom på det.

När han nös sa (och gör fortfarande) jag alltid prosit. En gång nös han så snoret sprutade. Jag va snabbt framme med en näsduk och torkade bort allt…trodde jag.

Alex började förtvivlat säga…dä potti dä potti där potti

Hm? jag va lost för han pekade inte eller visade va det va. Efter att mina små grå arbetat sig till utbrändhet kom jag på det. Där prosit. Då fanns det lite snor kvar på tröjan.

När vi först började vi testa pottan va Alex inte 2 år fyllda. Det är ju så varmt på sommaren så att springa naken hemma gör han hela tiden. Så fort han gick på pottan vilket han tyckte va jätte kul men sen skvätte han mest överallt oxå. Iaf, vi berömde alltid när han kissade på pottan. Bra sa vi och klappade händerna.

När sen hans mormor va här gick hon på toa och Alex är så snäll så han håller alla som vill (och inte vill) sällskap under sina toabesök. Hans mormor kissade vilket Alex hörde, klappar entusiastiskt händerna och utbrister glatt…Ba Ba!! (bra bra)

Lite minnen som får mig att skratta gott. Har fler på lager som jag kanske bjuder på nån dag.

This entry was posted in Sagt av Alex. Bookmark the permalink.

Kommentera