Fortfarande upprörd…

…och arg över idag. Vet att jag inte ens borde tänka på det mer, tar bara massa energi från mig och dessutom har jag huvudvärk men nu har jag även dåligt samvete mot Alex.

Han och jag pratade lite innan om vad som hände under dan. Han hade massa frågor, dels om vad Vicky skrek till mig och varför hon skrek så. Sen berättade han att han tycker Ahmet är bråkig och att han vet att han oxå blir det då men kan inte svara på varför. Sen tyckte han att han bara får skäll av mig men inte Ahmet.

Det stämmer ju. Som jag skrev innan. Alex är mitt ansvar och därför är det jag som ska prata med honom. Ahmet är Vickys ansvar och hon ska prata med honom men det gör hon ju inte. Hon låter bara saken bero och skiter i det. Tycker väl att dom kan sköta det själva och till visst del kan dom det men jag känner min son och ser direkt på honom när det gått för långt och när dom inte kan lösa det själva. Så många gånger Alex och Senay kommit ihop sig men vi låter dom va och inom 2 sekunder är dom bästa vänner igen och har löst det men med Ahmet går det alltid för långt och dom kan inte lösa det.

Klart det för Alex då känns som att det bara är han som blir tillsagt fast båda bråkar. Han hör ju bara mig säga till honom men inte Vicky säga till Ahmet.

Å det Vicky tyckte idag bara va en lek tar inte jag som en lek. Jag såg hur Ahmet slog till Alex och jag såg i Alex blick att han va arg, detta va ingen lek. Å andra sidan är ju örfilar en del av Vickys vardag så för henne va det väl fullt normalt.

Har även en lång stund nu pratat med detta om Hasan som oxå blir arg över hur Vicky låter Ahmet bete sig. Sen har vi pratat mer med Alex. Jag vill ju inte att han ska känna att han är den som gör fel hela tiden bara för att han är den enda som får en tillsägelse. Hasan hade förresten sett Vicky när dom lämnade stranden men han sa att hon hälsade inte ens, såg bara arg ut och nu vet han varför.

Joanne är inte sen att ge Senay en ordentlig tillsägelse om hon gör fel (vi har samma syn på hur vi vill att barnen ska uppföra sig och vad som gäller) men idag handlade det mest om Alex och Ahmet.

Alex sa även till mig och Hasan att han vill inte träffa Ahmet mer för det blir bara bråk. Om han bara känner så nu eller om han verkligen menar det återstår att se. Dom kommer väl gå på dagis tillsammans på fredag så vi får se hur det går då. Jag hoppas det kommer gå bra. Där kan dom va tillsammans om det funkar, för övrigt känner jag att jag är färdig med Vicky. För alltid eller bara en tid, även det återstår att se.

Nu ska jag sätta på Alex pyjamas så han är redo när Barda börjar. Om jag kan slita honom från hans baba, dom håller på att busa sönder soffan här.

This entry was posted in Inte alltid roligt. Bookmark the permalink.

Kommentera