Det var väl blåögt av mig kanske

…att tro att det skulle funka ännu en dag att umgås med Vicky och Ahmet men icke. Idag har varit en dag som gjort mig förbannad, frustrerad, ledsen…

Rök ihop med Vicky rejält och nu har jag fått nog av både henne och hennes son.

Det funkade ju så bra på dagis med barnen och i parken igår gick det toppen. Därför tänkte jag när Vicky sände mig ett meddelande imorse och frågade om vi skulle till stranden att det blir väl kul om dom oxå kommer. Har ju funkat så bra nu i 2 dar nu så jag sa att vi skulle till stranden.

Det började bra, barnen lekte och hade kul. Inget bråk, inget kiv men sen satte det igång. Jag blev riktigt riktigt arg på Alex och tog honom åt sidan. Satte mig i sanden med honom för att lugna honom och prata med honom om hans uppförande. Han va ilsk som ett bi och till slut kom tårarna vilket det alltid gör när han inser att han är besegrad.

När jag satt med honom kommer Ahmet. Står och glor och flinar hånfullt åt både mig och Alex samt att han försöker trigga igång Alex att bråka mer. Jag ber Ahmet lämna oss ifred vilket han inte gör utan fortsätter flina mig rätt upp i ansiket. (ungen är inte ens 5 år). Då kommer Senay oxå och jag ber även henne lämna oss ifred för att jag ville prata med Alex själv. Ok säger Senay och går men inte Ahmet förrän Senay ropar på honom.

Det lilla jag lyckats lugna Alex va som bortblåst efter att dom två kom så det va bara att börja om. När vi pratat klart och Alex lugnat sig går han bort till dom andra. Jag går och sätter mig vid bordet vi mammor satt. Då ser jag barnen börjar bråka igen. Eftersom dom redan bråkat idag visste jag att detta kommer bara triggas upp och inget dom kommer kunna lösa själva så jag går fram, tar Ahmet i armen och föser bort honom. Säger till honom att du går dit sen tar jag tag i Alex för att prata med honom igen. Att jag bara föste undan Ahmet och sen ägnade mig åt Alex är inte för att jag försökte ta Alex parti utan för att jag ser det som min uppgift att som hans mamma ta tag i det. Det är mitt jobb att se till att min son sköter sig och enligt mig Vickys jobb att se till att hennes son sköter sig. En uppfattning vi tydligen inte delar.

Under hela tiden idag med alla bråk har jag tagit Alex och Joanne Senay. Vad har Vicky gjort? Suttit på röva sen dom kom och inte gjort ett skit. Hon ser inte ens vad som händer för hon är så j-la upptagen med sitt. Det är först när jag eller Joanne säger åt Ahmet som hon tittar upp lite och krystar fram nåt i stil med…Ahmet, be nice!

Vicky pratar inte med sin son, hon har noll engagemang i honom. Blir hon arg skriker och hon och han får en örfil eller två.

En gång förra året hotade hon t om Ahmet med att jag skulle ge honom en örfil om han inte skärpte sig. Jag sa till henne att säg aldrig så mer, jag slår inte mitt barn och ingen annans heller. Men idag for hon ut mot mig som om jag va pestsmittad när jag tog Ahmet i armen och flyttade honom. Jag tog inte ens i, det behövs inte, han är ingen betongklump som ska flyttas.

Jag satt ju och pratade med Alex och hon gick iväg med Ahmet vilket jag inte såg förrän hon kom tillbaka och började skrika om att jag inte fick göra så mot Ahmet för hon skulle aldrig göra så mot Alex. Jag bara…jag tog inte ens i, jag flyttade på honom. Sa till henne…since you never tell your son off someone has to do it.

Hon gick upp i falsett och skrev som en hysterica om att jag tror jag är så j-la perfekt. Jag frågade om hon sett situationen så kanske hon oxå kunde tagit tag i det men dom ”lekte” ju bara. Yeah right! Du är så perfekt va skrek hon och jag kände bara…suck…och svarade JA det är jag.

I jämförelse med henne är alla perfekta. jag hade kunna slänga så mycket skit på henne som t ex att hennes egen man säger att hon är en dålig mamma vilket hon berättat för oss, likaså att hennes föräldrar som oxå bor här inte vill träffa Vicky annat än dom dagarna Ahmet är på dagis efter som han enligt sin mormor är ”too naughty”  men hon är inte värd den energin. Ville bara bli av med henne, orkar inte med henne och hennes son mer. Jag har alltid tyckt om henne men mer och mer stört mig på att hon låter Ahmet komma undan med allt, han får allt han pekar på…hon orkar inte med det anvar och jobb det innebär att uppfostra ett barn.

Senast igår sa jag och Joanne till henne när vi va i parken att hon måste sluta slå Ahmet. Vad lär han sig av det? Jo att han bråkar, får en örfil sen e det bra, han bråkar, får en örfil…that´s it. Hans engelska är urdålig trots att hon pratar det med honom men hon diskuterar aldrig med honom, pratar och frågar aldrig honom om något, läster aldrig böcker..det hon pratar med honom är när hon skriker eller ger ordet om mat, bad, nattning. Hon har noll och inget engagemang i honom. Vi sa även till henne igår att prata med honom, efter dagis på ussen hem fråga hur hans dag varit, fråga vad dom gjort… Vi sa att hon kan sätta sig och leka med honom, rita/måla, läs bok, lek med play doh. Att vi gör detta med våra barn. jag hoppar väl inte jämfota varje gång Alex vill leka. Ibland vill jag bara spy av uttråkighet. Jag vill inte alls alltid leka och tycker inte det är alls roligt alla gånger men än en gång, jag ser det som min uppgift att leka med mitt barn. Det är ingen uppoffring även om det inte alltid är kul med det ger så mycket tillbaka i slutändan.

Jag är inte perfekt, inte heller Alex. Vi har båda våra fel och brister men jag anser mig ändå göra ett förbannat bra jobb även om Alex idag va en riktig pest så tog jag iaf tag i situationen vilket är mer än man kan säga om Vicky. Jag är bara så trött, förbannad, arg, ledsen, frustrerad och vill inte se människan mer. Inte på bra länge iaf. Behöver nog inte oroa mig för det, hon vill nog träffa mig lika lite som jag henne men hon vet att jag har rätt. hon säger ju själv att hon gör ”fel” vad gäller Ahmet men varför inte rätta till det då? Nä, för orken finns inte! Både jag och Joanne har varit väldigt tydliga och inte helt snälla kanske när vi pratat med Vicky om hur hon låter Ahmet ”get away with evertything”…Kanske inte är så snällt alla gånger och hon har fått ganska hård kritik från oss båda men jag är sån och även Jo att vi säger vad vi tycker och tänker och det känns ärligast så oxå. Ska dom umgås med oss vill vi att dom ska veta hur vi ser på Ahmets uppförande och Vickys noll engagemang. Både jag och Joanne har pratat mycket om detta och båda tycker det är tufft för vi båda känner att varje gång Ahmet är med känns det som att vi gör inte annat än ”skriker” på våra barn och sitter på helspänn, blir stressade. Å det är inte rättvist mot varken Alex eller Senay även om dom beter sig illa då dom apar efter Ahmet. Är det bara Alex och Senay kan dom leka i timmar utan att vi ens behöver håla koll på dom. Ändå har vi velat försöka för att barnen ska få leka men känner jag…I had it!

Nä, nu har jag gnällt färdigt. En eloge till er som orkade läsa hela inlägget. Nu ska jag ladda upp en film från dagen, en film med glada barn.

This entry was posted in Inte alltid roligt. Bookmark the permalink.

Kommentera