Lite speciell

Vår katt e nog lite speciell eller alla katter e ju lite egna. Ceki är ute mer och mer nu. Varje morgon ställer hon sig vid dörren och jamar, då vill hon ut. Sen när hon ska in jamar hon utamför dörren men hon har fortfarande inte riktig koll på vilken våning hon bor.

Hon går till rätt sida, höger och ställer sig framför alla dörrarna och väntar tills hon kommer till vår och blir insläppt.

När vi varit ute och kommer hem möter hon oss om hon oxå är ute och följer med upp. Samma då, hon springer lite före, ställer sig vid en dörr, tittat på oss om det är rätt och när det inte är det kutar hon vidare till nästa våning och gör samma till hon kommer rätt på 3e.

Det första hon gör när hon kommer in är att springa och sätta sig i sin låda och göra sina behov. Tyckte det va så skönt när hon började va ute så hon även kunde göra behoven ute och man slapp den där kattlådan och alla sand hela tiden men icke, hon håller sig tills hon kommer hem.

Jag och Alex kände oss lite småfrusna nu så vi satte oss i ett varmt bad. Alex sitter kvar. Även Ceki följde med som alltid. Hon ligger på badkarskanten och tittar. Idag böjde hon sig fram och drack det varma vattnet. Alex rörde sig lite häftigt just då så Ceki fick en svallvåg i nosen och började nysa som bara den. Ha ha lät för roligt.

Hon har blivit mycket lugnare på sista tiden och innan låg hon alltid i vår säng vid fotändan men har hon flyttat upp och ska alltid ligga på Alex kudde precis ovanför hans huvud. Han vaknar flera gånger av att hon viftar med svansen i hans ansikte men flyttar sig gör hon inte.

Nu ropar lillbossen, bästa jag rusar och lyder order.

This entry was posted in Allt & Inget. Bookmark the permalink.

Kommentera