Världens bästa team

Alex och Mamma är världens bästa team brukar Alex säga. (Har ingen aaaaaaning om var han lärt sig det)

Som jag nämt i inlägg från igår och i förrgår vägrade Alex lägga sig förrän jag kom hem trots många (men kanske inte så långa) försök från Hasans sida.

Jag och Hasan har knappt hunnit prata sen den kvällen då han stack iväg och spela fotboll direkt jag kom hem sen igår morse stack han nästan direkt han vakna, kom hem snabbt och käka sen ut igen och kom inte hem förrän kanske 45 min efter Alex somnat. Då först kunde vi få tid att prata ifred utan att bli avbrutna av Alex hela tiden.

Vi pratade om detta med nattningen. Hur Hasan försökt men så fort han berättat nån saga (påhittad) och killat Alex skulle Alex absolut inte somna. Klämde fram krokodiltårar och dom funkar på pappa så Alex fick komma upp igen. Några såna försök till utan resultat av en somnad Alex.

Jag sa till Hasan att varför lät du honom komma upp? Hasan svarade med att Alex blev ju ledsen och ville inte sova, han blev arg…

Ja sa jag, så gör han med mig oxå ibland. Skillnaden mellan dig och mig är att jag ger mig inte. Ja men tyckte Hasan, jag tycker synd om honom. Det gör jag med sa jag men det är det Alex vill och han spelar på våra känslor och han kör över dig som en ångvält.

Man tycker ju då att pappa borde va favoriten för Hasan ger oftast med sig i alla lägen för att Alex inte ska blir arg och ledsen och det gäler inte bara nattning. Det kan va när vi handlar och Alex vill ha nåt, det kan va att leken dom leker är slut men det vill inte Alex och tjatar tills Hasan ger med sig…

Ändå är det mamma som gäller. Jag och Alex har ju en otroligt nära relation coh umgås i stort sett 24/7 så det är ju inte konstigt att han tyr sig mer till mig MEN detta bevisar ändå att barn mår inte dåligt av gränssättningar.

Jag och Alex kan oxå ha duster så det ryker om det. Han vet vad som gäller och att jag inte ger mig men ändå ska det testas. Det är ju en del av utvecklingen hos honom. Men just dessa gränser gör ju att barnen mår bra av att veta vad som gäller.

Förklarar detta för Hasan som håller med till 110% men ändå tycker att det är svårt och JA det är svårt och jag tycker själv många gånger att det är hur jobbigt som helst men får då påminna mig om att jag gör inte Alex en tjänst genom att låta honom få sin vilja fram hela tiden utan snarare en otjänst som inte kommer gynna honom i framtiden.

Det ser man ju på ”gullungen” Ahmet som aldrig fått ett nej av vare sig sin mamma eller pappa. Hur omtyckt är han och hur mycket vet han om hur man uppför sig??

Vad vill jag då berätta med detta? Jo, nåt så enkelt som att jag är en super bra mamma till min son även om även jag gör klavertramp ibland men jag tycker jag lyckas ganska bra ändå. tycker min Alex är en fin liten kille.

Alex & Mamma är världens bästa team!

(Måste fråga var han lärt sig säga det)

This entry was posted in Familjeliv. Bookmark the permalink.

Kommentera