Ren

Efter en dag i parken är ju kläderna mer än smutsiga. Likaså Alex men han tvättar sig bra. Har protesterat en del det senaste när det kommer till hårtvätt men så för några dar sen köpte vi nytt schampo/duschtvål för barn. fräck flaska och den doftar äpple.

Då va det lite roligare att tvätta håret men roligast är att tvåla in sig. Igår när han satt i badet tog han massa duschtvål flera gånger om. Jag sa till honom att nu räcker det. Ok mamma svarade han. Jag gick ut och grejade i köket medans han roade sig i badkaret. Han kan ju sitta där i timmar, får tvinga ur honom när vattnet är iskallt (enligt mig). Kommer in till honom efter en stund och hela badrummet doftar som en hel äppelträdgård. Det va skum högt och lågt, väggar, golv, Alex…

Jag tog tag i flaskan med duschtvålen och kände på den. Tom tom tomteditom väldigt tom…bitti! En 300 ml flaska tömd på 2 sek blankt.

Stör aldrig ett nöjt barn är ju ett talesätt som stämmer väldigt bra och som jag många gånger anammat men i vissa lägen (som detta) är det läge att störa ett nöjt barn. Ibland är tysnaden farlig, då vet man att nåt oftast är på G, nåt dom vet att dom inte borde göra.

Alex såg så lycklig ut så jag hade inte hjärta att säga till honom men shit va svårt att få bort det från honom. Kunde ju inte bara ta upp honom ur badet så mycket skum va det. Vattnet va ju helt tjockflytande kändes det som. Satte på duschen för att duscha av honom och bara jag tog i kranarna klibbade det och jag fick inget grepp om dom så hala av tvål va dom.

Spolade även av väggarna och det skummade fint. Golvet torkade jag bara av med en handduk och det är sådär mysigt klibbigt nu men Åhhhh vad gott det fortfarande doftar av äppelträdgård i vårt badrum.

This entry was posted in Alex. Bookmark the permalink.

Kommentera