Ute på vift

Idag har vi mammor (Jag, Malin & Jo + barnen) varit ute på vift. Inget särskilt spännande. Började dan i vår vanliga lekpark där vi va nån timme. Alex & Senay jobbade hårt med att ”säkra” sitt område från att andra barn skulle komma och leka just där. Dom hämtade vatten (eller jag & Jo sprang efter vatten åt dom) som dom sen hällde i sanden så det blev jätte blött och geggigt. På så sätt va det minerat område för turkbarnen som absolut inte får bli smutsiga. Det kom en pojk som ville närma sig området men mamma sa snabbt ifrån att nej nej, inte där…säg byebye till barnen. Malin & Emre kom lite senare. Lagom till att det va rejält geggigt. Emre va så fin & ren när han kom men efter att ha blivit nersläppt från vagnen tog det exakt 48 sekunder sen va han mindre ren. Drogs som en magnet till detta underbart roliga ställe.

Bygget har börjat

Emre känner lite på geggan i hinken

Börjar bli lite kladdig

Sådär ja, 48 sekunder senare

Lika bra att köra på så länge tillfälle ges

Ska börjas i tid, här dricker dom upp vårt kaffe

Sen begav vi oss till en annan lekpark som ligger precis vid stranden. En jätte stor fin lekpark men stor rolig klätterställning och många rutschkanor. Söndag idag betyder alldeles för mycket folk å då bänkarna för föräldrar är på utsidan av den inhägnade parken (korkat) blev det lite svårt att hålla koll på barnen. Sen kunde inte Emre va där inne när det va så många stora barn där. Turkungar är inte direkt kända för att vara försiktiga så vi begav oss till restaurang Filika som ligger precis bredvid. Där hade dom en del leksaker på gräskmattan där barnen kunde leka. Vi mammor placerade oss vid ett bord med varsin kaffe.

Stora parken

Alex & Senay hade några sladdriga djur (ödla, krokodil & spindel) som dom jagade andra barn med och dom barnen skrek och sprang livrädda därifrån till en början men sen hakade dom på leken.

Filika

Liten utsikt från Filika. Mot Antalya hållet. Kunde inte ta åt andra hållet upp mot borgen då solen låg på från det hållet. Fint är det iaf.

Efter att vi kom hem strax innan 14 tog det inte många minuter tills Alex somnade på soffan. Sent i säng, tidigt uppvaknande, massa frisk luft och bus kan knäcka även den bäste.

This entry was posted in Strandliv/Poolbad/Lek & Bus, Svenskträffar/Vänner. Bookmark the permalink.

Kommentera