Sammanfattning 2008

Ser att dom flesta av mina favoritbloggar skrivit en liten sammanfattning av 2008 så då gör väl jag oxå det. Känns inte som det finns så mycket att skriva, våra dagar ser likadana ut sen finns ju allt som hänt här på bloggen men en liten sammanfattning kommer här.

Den 10e februari åkte vi tillbaka till Alanya efter jul/nyår i Sverige. Det första jag gjorde tror jag va att läsa intervjun magasinet hello Alanya hade gjort med mig och Joanne. Tidningen kom ut i dec dan efter vi åkte till Sverige så jag hade inte kunnat läsa den. Här kan ni läsa den. Dagarna spenderade vi om solen sken i lekparken med dom andra mammorna eller så va vi på Happy Land (lekland). En av dom första dagarna efter att vi kommit hem va vi hemma hos Malin för att se det lilla underverket Emre för första gången som då va 4 mån.

Den 18e februari satt jag och pratade med Erica på msn som bodde i Tosmur (lite utanför Alanya) när hon skriver…

Det snöar här!

Va?? Jag går fram till fönstret och visst snöar det i Alanya oxå. Stora blöta flingor faller men kallt va det inte. +7 visade termometern på så inget la sig. Kunde ändå se dan efter att det låg lite snö ganska långt ner på bergen.

Är ganska kallt i feb så det eldas ofta i kaminer hos folk. Så även hos grabbarna (Alex fabror mfl) som bor i samma hus som oss. En kväll eldade dom på lite väl mycket så det började brinna i lgh. Det slutade bra men Alex fabror brände ena handen rejält. Här kan ni läsa mer om denna lilla incident.

I mars började jag blogga för första gången på mitt msn space. Trodde aldrig jag skulle börja blogga eller så trodde jag jag skulle tröttna väldigt fort men jag va duktig och skrev varje dag.

Resten av våren tillbringades mest på stranden. Vi mammor satt och tjöta medans barnen lekte.

Jag och Alex skulle åka med Catrin och lilla Maya till Cypern en weekend då dom behövde förnya sitt visum. Det blev dock inte Cypernresa utan bara en lång bussresa. Mer om detta kan ni läsa här.

I slutet på maj kom min mamma ner en vecka. I samma veva badade jag för första gången detta året. Jag är en badkruka och barnen hade sedan länge tillbaka badat.

Den 31e maj åkte vi med mamma till Sverige. Brukar normalt åka innan midsommar men då min kusin Tim tog studenten i början på juni åkte vi tidigare. Vi va på hans student i Mora sen tillbringade vi några veckor i Gbg där vi va på Liseberg mm. Resten av tiden spenderade vi hos min mormor utanför karlstad där även ”parisarna” va. Vädret va toppen så det blev mycket bad.

Planet vi skulle åka hem med i juli blev ändrat till en dag senare vilket gjorde att vi hann med att åka ut i göteborgs skärgård med vänner för grillning och krabbfiske.

Hemma i Alanya igen orkade vi inte mycket mer än att vara på stranden dagarna i ända eller iaf några timmar om dan sen brukar vi gå och käka lunch och därefter åka hem och sätta på ac´n.

Lite utflykter blev det. Vi va en del i Dimcay, åkte på jeepsafar, va på båttur med Joannes och deras båt. Alex och Senay va helt vilda och tvekade inte att hoppa ut i det blå från båten.

I september kom mamma och mormor ner. Den 22e fyllde Alex 4 år och det firades med kalas på stranden. I år hade han och Senay sitt kalas tillsammans (hon fyller år 2v efter honom) och det va ett lyckat kalas med många svenskmammor och små svurkar. Här kan ni se lite bilder från kalaset.

Dan efter Alex födelsedag fyller hans baba år. Taskigt för honom att fylla år precis efter Alex för hans födelsedag kommer alltid lite i skymundan. Dessutom glömde han min födelsedag i år vilket han fick skämmas för länge då alla andra kom ihåg den så jag hämnades med att inte låtsas om hans detta året. Jag fick (som kompensation kanske) en del småpresenter lite då och då. Mest sånt jag såg att jag ville ha så köpte han det. Inget märkvärdigt men solglasögon, nåt smycke, smink, klocka…

De få gånger sambon kunde va ledig (egen företagare) tillbringade vi ofta med att promenera uppe i borgen och stanna till på nåt sälle och käka Gözleme eller gå med Alex och käka glass på glasscafét. Käka lunch eller frukost ute.

Höjdpunkten på veckan va torsdagkvällarna då vi svenska tjejer (och barn) träffades. Vi gick ut och käkade gott och drack ett glas rött (iaf jag, Malin och Charlotte). Underbara tjejer och vi har så kul varje gång. Längtar till dessa träffar.

Den 10e okt va vi på Emres 1 års kalas och dan efter åkte jag och Alex till Sverige. Tidigare än vi brukar även denna gången men jag ville va med på ett kusinbarns dop som va den 26e okt så då blev det så. Brukar annars åka slutet på nov/början dec.

Så nu är vi i Sverige några dar till och tiden här har vi tillbringat med att göra lite allt möjligt. Museum, Universeum, Lek o Busland, träffat Catrin och Maya, shoppat, firat jul…..

Japp det va min lilla summering av året som gott och för att sammanfatta det ännu mer får det väl bli med orden…

Sand mellan tårna

This entry was posted in Allt & Inget. Bookmark the permalink.

Kommentera