I år var Tomten ok

Förra året gick det inte alls med Tomten. Alex va livrädd. Åren innan har det gått bra men då va han för liten och förståndet mindre men förra året tyckte han Tomten va hemsk.

Han har flera gånger frågat hur Tomten ser ut egentligen när han tar av ”ansiktet” (masken). Det är den han tycker ser så hemsk ut och jag förstår honom, maskerna ser inte trevliga ut.

I år köpte jag enbart skägg och en luva och det blev en hit. Min morbror satte även på sig ett par glasögon och det blev så bra så inte ens hans egna barn kände igen honom förutom på rösten.

Först när Tomten kom genom skogen med sin lykta i handen tittade Alex men ju närmre han kom desto längre bort från altandörren gick Alex. Jag bar honom och han sa…bort bort…att vi skulle gå länge bort från dörren.

När Tomten kom in och satte sig på ”tomtestolen” fick jag sitta en bit bort med Alex som inte ville gå fram. Jag såg hur han synade Tomten, ansiktet synades igenom milimetervis.

Tomten skämtade och skojade med honom och med alla andra men lät Alex hålla sig på avstånd. Efter en stund mjuknade Alex upp och började tillsammans med Marie hjälpa Tomten med paketen, sen satte han sig i Tomtens knä och småpratade. Det va ingra problem förutom att han talade om för Tomten att han kramade för hårt.

När Tomten skulle gå bjöd Alex på julgodis. Tomten tog god tid på sig för att välja, lite för god tid tyckte kanske Alex för han frågade Tomten…Ska du ta en eller ska du ta två?

Sen vinkades det glatt hej då och gissa om Alex blev förvånad när Tomten sa att han nu skulle vidare och flyga till Turkiet.

Behöver väl inte berätta vad som hände sen. Paket slets upp…

När vi sen satt i bilen på väg hem till ”Gomo”s (Alex gammelmormor) lgh frågar Alex sin mormor som satt bak med honom om den Tomten som va förra året va riktigt. Den såg ju inte likadan ut som denna…

Vet ärligt talat inte riktigt vad hans mormor svarade, hon har en förmåga att svara pedagogiskt och riktigt sen trassla in sig i sina egna svar och kan inte komma ur situationen men Alex har inte sagt nåt mer om det så han nöjde sig nog med svaret han fick eller så slutade han lyssna på sin mormors rappakalja.

This entry was posted in Sverige. Bookmark the permalink.

Kommentera