Brända mandlar

…har vi gjort nu.

 

Går snabbt och är enkelt att göra.

2½ dl strösocker

½ dl vatten

2½ dl sötmandel utan skal

Koka upp sockret tillsammans med vattnet. När det kokat ihop till en seg och genomskinlig karamell häller du i mandeln och rör om. Sockret kommer då att kristalisera sig. Fortsätt röra om med plattan på medelvärme tills sockret har smällt och mandlarna blivit gyllenbruna. Bred sen ut dom på en smord plåt. Låt dom stelna och svalna. Förvaras torrt.

Sen har vi eller mest Alex själv satt igång med att redan pynta granen. Får sätta in en bild imorgon när den är helt klar då ljusen till ena slingan va sönder allihop så dom måste jag byta först. Som jag skrev i ett annat inlägg, tur granen är i plast annars hade den varit barrlös innan lucia.

This entry was posted in Recept. Bookmark the permalink.

Kommentera