Nu har vi fått svar

Nu ringde barnkläkaren vi va hos för ett tag sen och gjorde allergitester på Alex.

Svaren visade att skaldjur va noll så det kan han äta. Det som gjorde att jag misstänkte att han va allergisk mot skaldjur va för att en gång för ett par år sen när mamma och mormor va nere beställde mamma en pasta med skaldjurssås (räksås) på en restaurang. Alex fick smaka enbart pastan men det kom nog lite sås på den ändå för hans läppar svullande upp enormt. Han kunde inte stänga munnen eller prata men han mådde inte dåligt. Fick inga andra besvär och va lika pigg som vanligt och det försvann efter ca 30 min. Den händelsen fick ju mig att direkt koppla det till skaldjur vilket han aldrig smakat innan men det va det alltså inte. Kan kanske varit ägg i såsen men när han reagerat mot ägg får han röda prickar som kliar och det sätter sig inte i munnen med svullnad.

Vad gällde ägg visade det lite på den lägsta skalan. Alltså nästan inget alls så det kommer till 99,9% växa bort den överkänslighet han har. Jag får fortsätta som jag gör nu. Jag vet ju vad han kan äta som innehåller ägg och vad han inte kan äta.

Tänkte att nu när jag vet ska jag prova ge honom lite kokt ägg och se hur han reagerar. Jag fick ju mediciner jag kan ge om han får klåda som tar bort det direkt och även en medicin med kortison om det skulle bli nåt värre. Inget man vågat mixtra med innan men hon sa att jag kan lugnt prova då det visade så lite överkänslighet.

Så nu kan vi käka färska räkor här nån dag. Jag har velat ha det så länge men då Alex alltid vill prova och ha allt annat som vi äter har det känts lite taskigt att han inte ska kunna va med. Han kanske inte tycker om det men ska iaf få prova. Har inte sagt till honom att han kanske är allergisk för då kanske han vägrar prova pga av det. Han förstår nämligen va det innebär. Han får kli säger han. Om det kliar nångång nånstans på honom kan han säga att han nog ätit ägg.

Nu talade jag iaf om för honom vad doktotn sagt, att han kan prova lite ägg och att om det blir kli har vi fått en jätte bra medicin som tar bort det och det gillade han. Han gillar av nån anledning mediciner och det har aldrig varit problem att få i honom vare sig ad droppar eller alvedon. Fast det ska va svenska mediciner, dom turkiska avskyr han. Alldeles för söta.

This entry was posted in Alex. Bookmark the permalink.

Kommentera