Knäckt

Är vad jag blir av att göra detta…

 

Det är ju roligt men ahhh vilken tid det tar och vad pilligt det är. Stelnar ju så fort så det känns som man bara flyttar över det från en sked till en annan men inget hamnar i formarna och när det gör det välter den och allt kletar utanför. Så här många knäck fick jag i formarna tills jag gav upp och hällde smeten i en form och klippte sen till dom precis som jag gjorde med kolorna igår. Får slå in dom i papper sen. Spelar ju egentligen ingen roll, smakar ju samma…knäck som knäck.

Recept för er som är intresserade…

ca 75 st

2 dl grädde

2 dl sirap

2 dl socker

3/4 dl skalad hackad sötmandel

Blanda grädde, sirap och socker i en gryta och koka som kola (se inlägg nedan). Färdigt när det klarar kulprovet. Tillsätt mandeln. Fyll i formar eller för den tidssparande, gör som jag på plåt och klipp i bitar med sax.

This entry was posted in Recept. Bookmark the permalink.

Kommentera