Fudge

Då kommer jag och läskar med ännu ett recept på gott julgodis. Första gången jag testade detta och det blev bra och gott men som med allt julgodis räcker det med en bit för allt är ju så sött så tungan krullar sig.

2½ plåtar blev det. Syns att dom är hemma gjorda, ingen är den andra lik och en del ser minst sagt misshandlade ut.

Dessa kan ni som är kvar i Turkiet nu göra då alla ingredienser finns att hitta.

5 dl mjölk  (vanlig 3%)

8 dl socker (inte konstigt det blir sött)

1½ dl kakao

½ tsk salt

50 g rumsvarmt smör

1 msk vaniljsocker

Blanda mjölk, socker, kakao och salt i en kastrull. Rör så att allt blandas väl. Koka upp och låt koka kraftigt (utan lock) ca 25 min eller tills det klarar kulprovet. Dra då och då med en trä/plastslev runt kanten och botten. När det är klart ta av från värmen och tillsätt smör och vaniljsocker. Rör kraftigt tills smeten svalnat något och tjocknat lite.

Häll upp i en smord form (ca 20×20). Låt stelna och skär sen i bitar. Förvaras kallt.

This entry was posted in Recept. Bookmark the permalink.

Kommentera