Förtjusta i antibiotika

Läser en lång artikel i gp om hur sjukdommar som för bara ett par år sedan va lätta att bota men att folk nu dör av dom. Detta pga av att det ges för mycket antibiotika så dom blir resistenta.

I Turkiet är dom ju väldigt förtjusta i att ge antibiotika mot allt…en förkylning, ett kliande utslag, en fis på tvären…

Det är samma för barn som för vuxna. Å jag är chockad över hur mycket antibiotika dom ger till barn i turkiet, mot minsta lilla åkomma som är lätt att behandla hemma.

Känner at det är så skönt att ha med sig kunskap, tips och råd från hur det funkar i Sverige (även om det kanske getts för mycket antibiotika här oxå ibland) så man flera gånger kunnat säga nej när dom velat ge antibiotika.

Som i somras när det gick svinkoppor i Alanya. Alex fick 5 prickar som jag ville ha antiseptisk salva för och det fanns men endast med antibiotika så jag avstod och körde med tvål/vatten och puder för att torka ut dom rackarna och det funkade.

Står oxå i artikeln att dom på onsdag ska starta en kampanj i europa för att få allmänheten att inse allvaret med att använda antibiotika i tid och otid. Kanske Turkiet kan snappa upp denna kampanjen oxå. Att överanvändning är ett hot mot folkhälsan.

This entry was posted in Turkiet är Turkiet. Bookmark the permalink.

Kommentera