Även världens bästa kan krångla

En liten herre är just nu inne i åldern ”kan själv”, ”vill själv”, ”ska bestämma allt själv”…

På dagarna när han är med mig är han lätt att ha att göra med men sen när hans mormor kommer hem kan han bli ett riktigt monster och motsätta sig allt. Allt ska göras tvärtom och han ska få sin vilja igenom. Inte varje dag men ganska ofta.

Nattningen brukar gå smidigt men så kommer det kvällar när han absolut inte ska sova.

Som igår…han talar ofta om själv när han vill lägga sig (runt 19) så efter tandborstning och kissande kryper vi ner och läser saga så även igår. Men efter sagan la han sig inte för att sova.

Han hade glömt ge mormor en puss, hon hade ju bara fått en kram så upp för att göra det. Tillbaka i sängen för att 2 sek senare komma på att han behövde kissa igen så upp för att göra det. Men inte tillbaka i sängen efter det men in i sovrummet kom han och vi stängde dörren. Han tände i klädkammaren och skulle sova där. Ok sa jag, go´natt och sov gott. Jag la mig i sängen och läste min bok. Han grejade där inne och kom sen ut och skulle läsa en bok liggandes på golvet på en sån liten lurvig matta och där skulle han även sova. Ja gör det sa jag, sov gott.

Han låg där och läste men inte kunde han va tyst…jag läsel min bok, åh va de e loligt att läsa bok och så babblade han om allt han såg i boken.

Jag bad honom vara tyst, att han får gärna läsa men göra det tyst. Då börjar han småsjunga…Nu e jag tyst, jag ska vala tyst, tyst tyst tyst…

Jag ägnade honom ingen uppmärksamhet utan låg och läste min bok. Till slut tröttnade han och visade att han vill upp i sängen men absolut inte ligga på sin plats utan han skulle sova vid min fotända.

Upp kom han och va på väg till fotändan men sen tittade han på mig och sa…Jag skojal bala. Jag ska ligga bedvid dej. Så la han sig ner och somnade på 2 röda.

Han försökte trigga igång mig utan resultat så denna ronden vann jag.

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Kommentera