För och Nackdelar

Ännu en kylig dag med minusgrader just nu. Solen är på väg upp, himlen är blå.

Malin skrev en kommentar till mig att det känns overkligt med jacka då det fortfarande e ganska varmt i Alanya så det räcker med en tunn kofta på kvällarna.

Jag kommer ju ihåg i mitten på nov förra året när jag, Jo och Vicky va på stranden med barnen och det va riktigt varmt. Alex, Senay och Ahmet sprang runt i bara underkläderna och lekte i vattenbrynet.

Fördelarna med det varma vädret är att det tar bara 10 min att få på Alex kläder, dvs oftast bara ett par shorts. Han är ju överallt och kan inte va still så dessa shorts får tas på med mig jagandes efter honom.

Nackdelen med det kalla vädret i Sverige är ju då alla dessa kläder som ska tas på. Långkalsonger, byxor, tröja, strumpor, halsduk, mössa, vantar, jacka/overall/regnkläder, kängor/stövlar…Det tar betydligt mer än 10 min.

Fördelen med detta är att när kläderna väl är på och man är ute är att han är inte lika rörlig och kan inte springa ifrån mig lika snabbt som han annars kan.

Ha ha, detta får mig att minnas vintern 2005 när vi kommer till Sverige i slutet på nov. Mamma hämtar oss på Landvetter och med sig har hon hans vinteroverall för det va riktigt kallt. Alex va då 1 år och 2 mån gammal. Han gick när han va 11,5 och hade hunnit bli riktigt smidig och snabb men så kom denna overall på. Han står som en liten klump och bara ser förvånad ut. Tar sina första steg och faller pladask på mage och kan inte ta sig upp, stel som en pinne och totalt orörlig. Som ett litet kolli igen. Jösses vad jag skrattade.

Två bilder från då

Så här såg det ut när vi kom

Några dar senare va snön borta men små högar låg kvar som skulle inspekteras OCH smakas på.

This entry was posted in Sverige. Bookmark the permalink.

Kommentera