Är det redan över?

Kom just på diskussionen jag och Alex hade igår efter sagoläsningen. vi diskuterade julen, tomten, julklappar…Han längtar verkligen till julen eller efter julklapparna är väl rätta ordet. Tomten tycker han både mycket om och lite om. Han är ju väldans snäll som kommer med alla dessa paket men han ser ju inte sådär förfärligt trevlig ut som alla säger.

Dom senaste två åren har han varit lite skygg för tomten. han tar glatt emot sina paket han sträcker fram men sen håller han sig gärna i bakgrunden sen verkar det bero på VAR man möter denna tomte. på Liseberg förra året satte han sig utan protester i tomtens knä för en bild, när vi sen stötte på denna tomte igen (för det finns väl bara 1??) i Nordstan ett tag senare skulle vi gå världens omväg för att slippa stöta på denne man.

Igår tog han iaf upp ämnet Tomten. Han frågade mig hur tomten ser ut. Jag sa att han ser ju ut så som du sett honom. Långt vitt skägg, sin röda luva, röda kläder, stora svarta stövlar, ganska stor näsa och röda kinder…

-Ah men jag menal..hul sel han ut på liktigt? Sel han ut som en fabol (farbror).

-A men asså, tomten ser ut så som han gör.

-Alex tittar tveksamt på mig…Ah men, hul sel han ut i ANSIKTET?

-Han ser ut så i ansiktet. Han har sånt ansikte.

-Hm? Så man kan inte ta av det åsså e de en fabol undel däl?

-Nä man kan ju inte ta av hans ansikte.

Så fortsatte denna diskussion ett tag till. Alex gav till slut upp men jag märkte att han köpte absolut inte mina förklaringar till 100%, tror inte ens han köpte dom till 50%.

Ska han redan sluta tro på tomten?? Ska bli spännande att se nu framöver när Tomten dyker upp både här och där och framför allt på julafton.

This entry was posted in Alex, Allt & Inget, Sagt av Alex. Bookmark the permalink.

Kommentera