Dop

Idag ska vi åka till Småland på dop. Ett kusinbarn till mig som ska döpas.

Berättade om vad dop är för Alex för ett tag sen och att behöva få vatten på huvet lät väl inget vidare men annars verkade det ju kul så varför har inte han fått nåt dop undrade han? För att du är en svurk, en svensk/turkisk liten sak och i turkiet döper man inte sina barn sen är inte jag med i svenska kyrkan sen många år tillbaka. Att jag och hans pappa valde att inte döpa enligt svenskt tradition, inte heller ha nån ceremoni enligt turkisk tradition utan bara ge honom namnet Alex. Nja han va väl ganska nöjd med svaret som jag förenklade något men det är med presenter och lite kalas lät ju lockande. Jag sa att vi kan ha en liten fest för dig där vi svätter vatten på ditt huvud, talar om vad du heter och så får du lite presenter. Han hade väl gått med på allt utom att få vatten skvätt på sig.

Jag ångrar inte att vi inte döpte honom, vill inte det alls. Däremot kan jag ångra att vi inte hade nån form av namngivnings fest. Ett litet kalas för släkt o vänner både här i Sverige och i Turkiet. Har hört en hel del vänner som haft det och det lät så trevligt. Men men , det är ju inte försent än…kan man fira med tårta när ens barn växt till sig och nåt 1m kan man ha en namngivningsfest även fast han nyss fyllt 4.

Iaf, det ska bli jätte trevligt att få träffa mina kusiner igen som jag inte sett på länge och framför allt min kusins två barn. Dels den som döps och ven hans storebror som är snart 2. Har aldrig träffat barnen innnan. Vi bor ju inte grannar direkt och svårt att få till träffar när alla har fullt upp med sitt.

Kanske därför jag vaknade så tidigt…lite res,dop,kalas-feber?

This entry was posted in Allt & Inget. Bookmark the permalink.

Kommentera