Fuskar

Har nyss spelat ett spel med Alex…Pingu på skattjakt.

Det går ut på att man ska samla isflak och under en del av isflaken finns en ”guldpeng”, dessa ska man försöka få. Först till 5 vinner men vi spelade ist slut på isflaken och den som hade flest guldpengar vann.

Alex vann både första och andra gången utan fusk. När vi skulle spela en 3e gång SER jag hur han lägger alla isflak med gulpeng på ett ställe. Jag gjorde inget utan tänkte se om han gör det medvetet eller inte.

När vi sen börjar spela och det va hans tur att peka på isflaken pekar han direkt på dom han lagt i sin lilla hörna. Jag säger att vi ska blanda isflaken men det går han inte med på.

När han tittar bort en sekund blandar jag till isflaken och han ser en aning konfunderad ut när han helt plötsligt inte få några med guldpengar på men han säger inget utan spelar vidare. Antagligenh fullt medveten om att skulle han säga som det va att han lagt dom där för sin egen del skulle han därmed erkänna sitt fusk och så dum är han inte.

Jag får oxå några med guldpengar på men att vända bort blicken för ens en tiondelssekund är dödsdömt för det gjorde jag och helt plötsligt saknades det guldpengar för mig. Men aldrig att det skulle gå att få den lille att erkänna sin stöld. Han blånekar och utan bevis vet vi ju alla hur kört det är

Tillslut erkänner han ändå (han har som sagt inte kommit in i ljugaråldern än) att det va han som tog mina guldpengar och han gör det med ett stolt flin på läpparna.

This entry was posted in Alex, Allt & Inget. Bookmark the permalink.

Kommentera