Nu blev det pannkaka av alltihop

Är man begåvad med en son som själv begåvats med bra skarp syn och bra hörsel är det inte lätt att hålla något särskilt mycket hemligt.

Hans mormor har ju börjat prenumerera på nåt ”skoj med siffror” åt Alex. Detta är nåt som ska komma i 15 delar eller nåt.

Han fick ju en hel del presenter nu när vi kom till Sverige bl a en av dessa räknegrejor. Det va den vi spelade igår när han blev så arg så fort han förlorade.

Mamma har visat mig att det finns 3 delar till som redan kommit och som jag kan ta fram lite då och då.

Nu kom precis posten och Alex rusar till dörren och kommer in med ett av dessa paket i famnen och utbrister glatt…Titta, detta är nog till mej!

Visst är det det men detta va ju nummer 5 och vi har inte ens öppnat nr 2-4 så jag sa att detta måste vi vänta med för vi har ett till vi ska öppna först.

Jag smög in i klädkammaren för att hämta nr 2 och på så sätt få honom att kanske glömma ett tag att det finns fler. Det blev ett pysslande för att försöka smyga fram bara en av dom så att han inte skulle se alla.

Jag fick fram den som låg överst som jag givetvis trodde va nr 2, att hans mormor lagt dom i ordning. Vi öppnar den och jag ser att det är nummer 4.

In i klädkammaren igen för att försöka få fatt på nummer 2. Står nämligen inte på utsidan av pakten vilken nummer det är. Efter mig kommer Alex som med sina hökögon genast får syn på alla paketen.

Så nu blev det pannkaka av alltihop och bara inse att vi får öppna alla på en gång men kanske vi kan göra en av dom i taget annars kommer nog denna enkla matematik bli svår även för mig.

This entry was posted in Allt & Inget. Bookmark the permalink.

Kommentera