Offrade katten

Fick offra katten för en stund sen för att hålla Alex vaken.

Sen kl 17 har jag haft fullt sjå att hålla honom vaken. Att han somnar vid den tiden går inte, alldeles för sent för en middagslur och alldeles för tidigt för natten.

Vi la en massa pussel, vi målade, vi spelade dart (han fick ett av Gomo i present med kardborre på och bollar) fick medaljer och applåder av varandra sen tog energin slut för honom och han ville bara sitta i soffan. jag ville hålla honom vaken en liiiten stund till så då fick katten ställa upp.

När Alex badar sitter Ceki alltid på badkarskanten. Hon svänger med sin svans i vattnet så svanstippen blir helt genomblöt och tung. Hon fattar ju inte att det är hennes svans denna blöta tunga sak som är efter henne. Hon jagar sin svans som en besatt. När hon lyckas få tag i den drar hon för att få bättre grepp om sitt byte, ju mer hon drar ju mer åker hennes rumpa runt. När hon tycker att hon fått ett bra grepp om sin svans smyger hon iväg med väldigt konstig gångstil med sitt ”byte”.

Jag och Alex skrattar så vi gråter åt detta skådespel och över vilken korkad men söt katt vi har.

När hon va nyanländ till vår familj. Räddad från ett liv på gatan.

Så när ögonen va på väg att slå igen tog jag Ceki och blötte hennes svans under kranen sen fick hon underhålla Alex en stund tills den torkade.

Nu ligger han i soffan med tunga ögonlock som nog faller ner vilken sekund som helst men nu är det ok. Nu kan det stackars barnet få sova för sin mor.

This entry was posted in Alex, Allt & Inget. Bookmark the permalink.

Kommentera