Brum Brum

Åh vad jag alltid saknar att köra bil när vi är i Alanya. Jag vill verkligen inte köra bil där. Folk e ju helt galna i trafiken där så även om jag litar på mig själv litar jag inte på mina medtrafikanter. Trafikreglerna som finns där och som är samma som här följs inte.

Man stannar helst inte vid rött ljus, gasen i botten hela tiden, hänga på tutan är ett måste, kryssa mellan filerna och helst ligga mitt i körbanan, gångare ska helst försöka prickas, först fram är en vinnare och följer du reglerna är man en big looser, bältena ska gömmas, barn ska sitta i knät i framsätet eller stå själva och hänga på instrumentbrädan, bromsen om den används ska tryckas i botten så fort det bara går. Alla kör som om dom stulit sina bilar och det enda som krävs för att få körkort i Turkiet är att veta var tutan sitter. Vet du det får du ditt körkort direkt.

Så ingen bilkörning för mig där men jag borde kunna greja det. Joanne kör dagligen i Alanya och hon är duktig och engelska som hon är är hon ju van vid vänstertrafik så kan hon borde jag kunna men nä, jag vill inte.

Men NU, nu när vi är i Sverige ska här köras bil. Ska göra oss klara nu för att sen ringa mamma så hon får komma hem med bilen sen ska vi iväg och handla lite. Ska bl a köpa ett lås till Alex cykel sen får vi väl se vad vi gör mer.

This entry was posted in Sverige, Turkiet är Turkiet. Bookmark the permalink.

Kommentera