Resan

Resan hem gick toppen och så smidigt utom på slutet i väntan på väskorna.

Neco, Hasans kompis körde oss. Hasan va såklart oxå med.

Checkade in snabbt och smidigt sen umgås en liten stund med Hasan för att säga bye bye.

Genom pass och upp…

Köpte oss lite mat, handlade lite skaker till Alex sen till gaten och på planet nästan direkt.

Ser att vi fått platserna 3c och 3d. Hm? Så vi ska sitta på varsin sida gången. kommer Alex aldrig gå med på och defenitivt inte sova då. Pratade med flygvärdinnan om detta och hon sa att vi kan säkert byte med nån av dom som sitter bredvid oss.

Första paret som kom va väl i 35 års åldern. Jag frågade dom men tjejen bara…Jag är flygrädd så NEJ.

Nähä, ok. Alex frågade varför hon sa nej. Jag sa att hon är flygrädd och va tvungen att hålla sin man i handen.

Nästa par kom efter en stund. Jag frågade dom. Tjejen bara…Ehhh asså, vi vill sitta bredvid varandra.

Då lacka jag ur och sa högt och ljudligt. Guuuud vad hjälpsamma folk är mot en 4 åring så han ska få sitta bredvid sin mamma.

Folk i raderna bakom och raden framför satt redan och kollade och började oxpå oja sig över viken dålig stil det va att 2 vuxna personer inte kunde slita sig från varandra för att hjälpa ett barn. Många va på väg att ge upp sina platser för vår skull.

Jag vänder mig till paret som inte satt sig, pekade och sa…Men sätt er då, ni ska sitta längst in.

Ah..men..ehh, det är ok ni kan sitta ihop.

Så det går bra att min son får sitta bredvid mig?

Eh, ja.

Ok tack sa jag lite syrligt.

Sen kommer flygvärdinnan och frågade om det gått bra. Ja sa jag efter mycket om och men. Paret skruvade på sig men log sen när flygvärdinnan erbjöd dom nåt gratis att dricka som tack för hjälpen.

Alex ska ju alltid va vaken tills planet lyft så även nu. När det väl lyft la han sig ner och somnade pang bom. Vaknade till efter halva resan, eller han sov mest, sätter sig upp och utbrister högt…Har vi lyft än? Ja sa jag, det har vi. Ok sa han och la sig ner igen och sov vidare.

Framme on time i Gbg. Iväg för att hämta väskorna. Ett till plan från Antalya kom samtidigt och deras väskor kom först. Det tog över 30 min innan våra började komma ut på bandet. Då kom irritationen från mig som va rejält trött. Alex brydde sig inte så mycket, hade ju bråttom ut till mormor men han som sovit både på em coh hela flygresan va pigg som en lärka. Till slut kom bagaget och vi kom ut till en väntande mamma/mormor. Håkan, mammas väninnas (och granne) sambo va oxå med. Han är så förtjust i Alex och Alex i honom.

Hem till mamma, tur det bara tar 20 min från Landvetter hem till henne, jag hade inte pallat längre restid. Va så trött men visste att i säng kommet vi inte direkt.

Såklart fanns det presenter som väntade på Alex som skulle öppnas för vänta tills idag gick ju inte.

Sen åt vi SKINKmackor och drack kall MJÖLK.

Vid halv 4 svensk tid kröp vi ner i sängen. jag läste en saga för Alex sen somnade vi direkt. jag somnade nog innan boken va slut för jag har ingen aning vad jag läst.

När han väckte mig nu kl 8 svensk tid visste jag inte var jag va. Han sa att han vill inte sova mer, han är pigg och vill leka med sina nya saker och skulle ha in mig i leken.

Vääänta…vänta vänta vänta! Först ska du titta lite på tv och mamma dricka 32 koppar kaffe SEN kanske vi kan leka.

 

This entry was posted in Flyger & Far, Sverige. Bookmark the permalink.

Kommentera