Kaos

Har faktiskt varit utanför dörren idag. Behövde handla lite så jag och Alex begav oss neråt. Brukar ta ca 5 min för oss att gå ner men idag tog det 45 min.

Orsaken? Denna j-la trafiken. Som många av er vet är vägen upp till oss inte bred och det kör väl ett 50 tal stora turistbussar upp och ner varje dag sen vanliga bilar och stadsbussar, motocyklar, scootrar….

Då blir det lätt kaos, särskilt om det kommer 5 bussar på raken både uppifrån och nerifrån. Ingen vill flytta sig så det slutar alltid med att det blir stopp och alla hänger på tutan så mycket det bara går. Hitills har det aldrig funkat att trafiken börjar röra på sig när dom tutar men vem vet, en dag kanske det händer.

Det blev iaf STOPP! Jag och Alex hade gått in på en liten garageuppfart typ och där stod vi i nästan 30 min. Efter 20 min började trafiken röra på sig, då hade den ena bussen backat så den andra kom förbi och alla kunde börja köra.

Jag sa till Alex att vi väntar på denna bussen  (stor turistbuss)som kommer så den får köra förbi sen går vi. Då hade vi väntat 10 min på strömmen av bilar och bussar som skulle förbi.

Den körde ganska fort och fick möte av en liten stadsbuss som körde sakta men inte hjälpte det. Pang sa det och så flög alla sidospeglar och rasp så blev det repor i bussarna.

Detta hände precis där vi stod och vad gör chaufförerna och typ 10 andra? Jo dom går ut och börjar gapa och skrika till varandra. Står där på vägen och viftar. Eftersom det hände precis där vi stod kunde vi inte gå vidare då bussfan hade spärrat in oss så jag kunde inte komma ut med vagnen.

Ganska roligt dock att se hur j-la dumma folk är här. Jag bara skrattade och en annan turk som kom och ställde sig bredvid mig skakade lite generat på huvet över sina korkade landsmän.

Detta stopp resulterade ju i nya köer. Trodde aldrig vi skulle komma därifrån (Alex frågade om vi skulle behöva vänta ända till kvällen) men till slut fattade dom väl att dom inte kunde stå där på gatan och gapa och stoppa upp trafiken. Tog bara  nästan 15 min för dom att fatta detta och då, då äntligen kunde vi knata ner.

This entry was posted in Turkiet är Turkiet. Bookmark the permalink.

Kommentera