Han vet hur mamma ska tas

Alex har en förmåga som han säkert inte är ensam om och det är att ta sönder leksaker.

Igår fick han i en serietidning en hand i hårdplast som klappar.

Han har suttit här idag och grejat med allt möjligt bl a hållt på och klappa med denna hand. Efter en stund kommer han ut till mig i badrummet och visar att handtaget på handen va av. Han ser så glad ut och talar om för mig att den kunde man bryta av så den blir lite kortare och det e ju bra.

Vad gör man? Skäller för att han tagit sönder ännu en leksak? Går ju inte när han är så söt å sen är det ju inte mina leksaker som går sönder.

Han fick i present av Senay en pysseltavla med magnetsiffror, bokstäver mm. På andra sidan tavlan kan man rita med tavelkritor. Han pysslade med den och skrev ännu en gång ALEX även om L o E bytte plats men han fick ju rätt bokstäver iaf. Sen visar han mig att han brutit av ena kritan i flera delar och det va ju oxå jätte bra för då har han ju många. Att det sen ligger smulor av tavelkrita på hela golvet bryr ju inte han sig om, det är ju inte han som städar.

Inte heller här kunde jag ju bli arg. Han vet hur han ska göra…se nåt positivt i allt och tala om det för mamma innan hon får en chans att tala om för honom att han inte ska ta sänder sina leksaker.

This entry was posted in Alex, Sagt av Alex. Bookmark the permalink.

Kommentera