Svinkoppor

Det verkar som svinkopparna hoppar runt i luften här i Alanya. Allt började ju för ca 6 v sen när Alex kompis Ahmet fick det. Vicky hans mamma är lite konstig för hon kollar inte upp saker utan skyller det mesta på värmen. Ahmet åker på allt man kan åka på…mask i magen hur ofta som helst, magsjuka, förkylningar, andra utslag…så inte heller detta kollade hon upp och inte gjorde hon nåt åt det för det va ju ”bara” värmen. Jag och Jo tyckte det så skumt ut så Jo kollade upp på internet och alla symptom visade på svinkoppor. Då hade Ahmet på hela kroppen men det tog ett tag innan Vicky köpte antiseptisk kräm och började kurera som man ska, han fick antibiotika som inte hjälpte så det slutade med sjukhuset och en behandlig där för hans del.  Detta smittade till både Alex och Senay. Alex fick 5 prickar som jag direkt började tvätta 100 gånger om dan med tvål och vatten (renaste ungen i Alanya), badda med antiseptisk kräm eller nåt flytande va det för kräm finns bara med antibiotika och det vill jag inte ge i onödan. Jag bytte sängkläder o handdukar varje dag. Pudrade på kopporna för dom ska ju torka ut. Lätt att hålla en hud torr i 40 graders värme så puder fick jag ta till och efter 4 dar va Alex koppor borta.

Senay fick en liten på smalbenet som växte sig större och större. Jo behandlade precis som jag gjorde och den försvann men sen fick Senay nya som spred sig över hela kroppen och hon fick ge antibiotika som inte hjälpte, ny kur så i totalt 21 dar (?!?) har Senay gått på antibiotika men nu är dom borta.

Alex har inte haft en enda efter att hans försvann så han borde inte smitta nån annan. För nån vecka sen, 1,5 kanske säger Malin att Emre fått en prick som verkar va svinkoppor. Skumt, borde ju inte blivit smittad av Alex då hans varit borta 1 månad innan Emre fick sin ( större chans att Elif skulle fått då dom lekt och rört varanda mycket mer) och smittas man bryter det ut efter 3-4 dar. Känner mig ändå skyldig (förlåt malin om det är vi som smittat) att han fått det av Alex för Emres försvinner inte utan det har blivit fler och nu fick dom besöka sjukhuset idag för pencilinkur.

När vi träffades i torsdags va Alex framme och lekte med Emre och har kanske blivit smittad igen. Märkte igår att han fått några misstänkta prickar som likväl kan va myggbett men grejen med dessa svinkoppor är ju att dom kan bildas genom myggbett, ofta kommer dom ju i ett sår och bara sprider sig. Jag har börjat samma behandling igen på Alex. Tvätta, tvätta tvätta, badda med antiseptisk mojs, pudra, byter lakan, handdukar….är det myggbett gör ju ändå inte denna behandling nån skada. Hoppas dom försvinner så jag slipper behandla Alex med nån antibiotika kur.

Här är dom väldigt förtjusta i att ge antibiotika som om det vore halstabletter. Dom ger det mot allt och det känns inte helt bra. Dels inte till små barn sen kan för mycket antibiotika göra att du bli resistent och hur kul är det den dan du kanske verkligen behöver det? Överhuvudtaget vad gäller mediciner här överdriver dom. Dom springer ju till läkaren här för en fis på tvären och lika ofta som en annan köper mjölk och ska ha medicin mot allt. Kommer ihåg hur hysterisk Hasan kunde bli så fort Alex fick lite feber, då skulle vi absolut åka till sjukhuset direkt. Nu har han lugnat sig och litar på mig när jag säger att feber är inte farligt i sig, skulle det hålla i sig med hög feber flera dar så åker vi. Peppar peppar har Alex aldrig varit allvarligt sjuk…feber, förkylning och lite kass i magen är väl det värsta som drabbat honom so far…aaa å dom förbaskade svinkopporna då.

This entry was posted in Allt & Inget. Bookmark the permalink.

Kommentera