Mycket trevlig dag

Min entusiasm över att gå till stranden imorse va ju inte överväldigande men vi gick ner och idag kom Vicky och Ahmet. Jo o Senay va upptagna. Länge sen vi såg V o A då dom håller på att flytta så vi har säkert inte setts på 3 veckor så det va ett glatt återseende.

Alex och Ahmet hade hur kul som helst och jag måste säga att Ahmet skärpt till sig. Han är inte alls lika bråkig och gapig som han va innan. Kanske för att dom inte setts på länge men även sist vi sågs va han ok. Han sa t om Thank you idag när han fick en klubba och chokladpuddig av mig och under det året vi känt dom är detta nog andra gången han säger thank you så det va ett framsteg i värdsklass.

Va på stranden ganska länge idag, gick nog inte därifrån förrän efter halv 2. Gick och käkade på Tadim efter det.

Det kom en försäljare som sålde små minifläktar och annan skit. Vi köpte varsin minifläkt till barnen för 3 lira (15kr) sen hade han en såndär pistol som man får en stöt av när man trycker av. Ahmet den klåfingrige skulle pilla på den hela tiden och mannen sa nej men Ahmet kunde ju inte hålla fingrarna i styr och till slut tryckte han av och fick sig en stöt så han blev både chockad, rädd och ledsen. Kanske han lärde sig lite av den läxan men det är tveksamt.

På väg till Tadim sa Ahmet hela tiden…Dondurma (glass) Alex, Alex dondurma. (han försökte trigga Alex att hänga på tjatet om glass)

Alex vet att glass får han efter maten så Alex säger till Ahmet.

– Dondumma yok, yemek sora dondumma (ingen glass, mat sen glass)

Klappar mig själv på axeln för att jag har en sån förståndig och väluppfostrad son men alla barn är väluppfostrade jämfört med Ahmet.

Efter Tadim gick vi en sväng till Migros där barnen började spela fotboll i hela butiken och sprang runt som små yrväder, då kände jag att nu är det dax att splittra på oss så jag och Alex åkte hem till oss och V o A hem till sig.

Å här är vi nu, i hemmets trygga vrå.

This entry was posted in Sagt av Alex, Strandliv/Poolbad/Lek & Bus, Svenskträffar/Vänner. Bookmark the permalink.

Kommentera