Alex vill bli bebis igen 

Alex talade om för mig när han skulle lägga sig at han ville bli bebis igen.

Det finns ju så många små ”svurk” (svensk/turkiska) bebisar här i Alanya nu. Alex är ju den äldsta av alla svurkarna och tycker det är spännande med bebisarna. Han tycker dom är söta men något knäppa för dom kan inte gå, inga tänder har dom, halvskalliga, kan inte prata…

Han frågar mycket om hur han va när han va bebis och älskar att höra historier om sig själv, gärna tillsammans med att titta på foton på sig själv. Egenkär som ha är tycker han förstås att han är det vackraste som finns. Ställer sig gärna framför spegeln och talar om hur fin han är.

Iaf, när han la sig sa han att han vill bli bebis igen.

-Jaha sa jag. Varför vill du det?

-Jo föl dom stoppal allt i munnen och smakal på allt föl så göl bebisal

-Ja det gör dom ju men du kan ju stoppa allt i munnen nu med om du vill

– NÄ

-Inte? Varför inte det?

-Men mamma, de e ju äklit jö!!!!!

Sen ville han jag skulle berätta om nåt han gjorde när han va liten och jag berättade om den gången han sovit middag och jag hörde honom när han vaknat.

Han gjorde glada läten från sitt rum, ”pratade” med sig själv och grejade en lång stund. Så pass länge att jag kände att det va läge att gå in och kika.

Öppnar dörren till hans rum och den stanken som slog emot mig fick mig nästan att trilla baklänges.

Där står en mycket lycklig Alex bokstavligt talat full med skit. Då hade han gjort blöjan full och sen lyckats få upp den lite och ner med handen i kladdet och smetat ner hela sig själv (t om ansikte o hår), hela väggen, hela sängen samt en och annan klutt på golvet.

Jag ringer Hasan och ber honom komma hem för jag behöver hjälp med en liten grej som hänt. Talar inte om vad det va men han kommer som ett skott, orolig att det va nåt allvarligt. I hasorna har han sin bror och när dom kommer in säger Ahmet (bror) OOOHAAA och vänder som ett skott i dörren och så va han borta.

Det va bara att ta Alex i ett pincettgrepp och bära in honom i badet där han blev renskrubbad av baba medans jag sanerade hans rum.

Alex tittar med stora ögon när jag berättar och när jag är klar lägger han huvudet på sne och tittar tveksamt på mig och säger.

-Nä, nu skoljal du med mig mamma

-Nä det gör jag inte

-Blääää fick jag till svar

-Bebisar gör såna saker för dom vet ju inte att bajs är äckligt. Dom kan ta en kattbajs och stoppa i munnen om man inte stoppar dom.

-Bläää jag vill ite va bebis igen

Skrivet av Sand mellan tårna 14 september 2008 klockan 21:23
This entry was posted in Sagt av Alex. Bookmark the permalink.

Kommentera