Dede är på besök

Som några av er redan vet har Alex dede (farfar) kommit hit på besök. Dom bor annars i Malatya som ligger i mellanösta Turkiet, en 16-18 tim bussresa från Alanya.

Här i turkiet är ju buss det vanligaste sättet att ta sig land och rike runt. Tåg finns knappt och inrikesflyg är inte lättare häifrån än buss. Då måste man ta sig till Istanbul eller Ankara först och sen flyga därifrån vilket kommer sluta på nästan samma antal timmar i restid i slutändan ändå.

Därför har vi inte varit i Malatya, bara tanken på att göra en sån resa med Alex får mig att bli helt matt. Det räcker med allt flängande mellan Sverige och Turkiet.

Varje år sen vi flyttade hit 2005 när Alex va 6 mån har jag hört att nene o dede ska komma men dom har aldrig dykt upp. Så när Hasan sa för nån månad sen att hans pappa (och kanske mamma) kommer hit tänkte jag i mitt stilla sinne…I belive it when I see it.

Hör och häpna när dede dök upp för ett par dar sen och fick träffa sitt barnbarn för första gången.

Alex va lite blyg i början men det gick snabbt över och nu är dom bästa vänner.

Dede verkligen avgudar Alex och tycker han är det underbaraste som gått i ett par skor och jag är inte sen att hålla med

Idag när vi kom hem från beachen är dede nere hos grabbarna och när han öppnar dörren rusar Alex upp och slänger sig i famnen på honom sen talar han om för mig att jag ska stanna hos dede en stund, jag kommer upp sen.

Sen kommer han uppknatande men bara för att hämta en fotboll för han skulle spela boll med dede.

Efter en timme hör jag honom från balkongen tala om för dede…Evde gidiyorum (jag ska gå hem) och så kom han uppknatande och talar om för mig att han ska spela lite nintendo men sen ska han gå ner till dede igen.

Vilket han gjorde sen åkte han och Hasan och köpte käk. Jag är verkligen så lat nu för tiden och orkar ju aldrig laga mat.

Dede kommer stanna  nån månad vilket betyder att han kommer va här på Alex 4 års dag nu den 22e sept.

Alex och Dede nere hos grabbarna!

 

This entry was posted in Alex. Bookmark the permalink.

Kommentera